mijn familie

Zalige hoogdag…

Mijn schoonvader was zeer vasthoudend aan zijn gewoontes. Aan sommige van die dingen denk je later met plezier terug. Zijn manier om iemand een gelukkige (christelijke) feestdag te wensen bijvoorbeeld. Zalige hoogdag, zei hij dan.

Sinds zijn dood houden wij die ouderwetse manier van wensen in ere. We hopen dat de kinderen dat later ook gaan doen. Steevast gaat er op zo’n dag een smsje of appje naar hen maar ook naar schoonzus en naar mijn moeder. Dat brengt een lach op ons gezicht en vast ook op dat van mijn schoonvader die van hierboven op ons toekijkt.

Dus bij deze….

ZALIGE HOOGDAG!

2015-04-05 08.09.58

Dit lees je misschien ook graag...

7 Reacties

 1. zegt:

  Soms zijn die ouderwetse dingen waarvan je vroeger zoiets had van het zal wel, nu wel leuk om herinneringen levend te houden. Beetje laat maar hoop dat je een fijne Pasen hebt gehad!

 2. Ik weet het , het is te laat (heb moeten werken) maar toch een zalige hoogdag gewenst.
  Grtjs
  Daniëlle

 3. zegt:

  Mooi om zo’n gewoonte in ere te houden!

 4. Mirjam zegt:

  Ja, mooi! Zalig Pasen! En heel erg bedankt voor je kaart! Wat leuk dat je in Frankrijk aan mij dacht. 🙂 Hij lag op de mat toen ik terugkwam uit Wit-Rusland, dat maakte het thuiskomen nog leuker. En bijzonder, op de visjes op de envelop lag druppels water….. Groetjes, fijne week! xx

 5. Dankjewel lieverd! Jij ook een zoalig poasen!
  Dankjewel voor de lieve post met postzegels, ja daar kan ik altijd wel wat mee. Niet dat ik er nog veel mee creatief ben geweest, maar dat komt wel weer. De laatste tijd komt niet zo veel creatiefs uit mijn handen ;), zijn nu ook nog gewoon lekker in de relaxstand in bed en heb even bijgelezen op je blog. Heb je mijn Tante. Betsy winactie al gezien? Volgens mij nog niet hè ;). Heel veel dikke knuffels!

 6. zegt:

  tof om samen te belevensis!

 7. zegt:

  jij ook!

Reacties zijn gesloten.