citaten en gezegden gedachten mijn familie schrijven woord in beeld

Angst is een slechte raadgever…

Hey angst, kunnen we eens een woordje wisselen? Je zou iets voor me moeten doen. Ik zal niet de eerste en ook niet de laatste moeder zijn die een gunst van je verlangt, dat weet ik best. Wat ik vraag is ook niet niks. Uiteraard besef je hoeveel invloed je uitoefent op ons stervelingen. Verken en ervaar even je onbegrensde zelf en geef toe dat hier en daar eentje door je vingers laten glippen toch moet kunnen? Je weet wel over wie ik het heb hé?

Ik voel zijn onmacht en stress tot in het diepst van mijn hart, onheilspellend rommelend. Dat is best heftig. Jij angst bent een slechte raadgever. Hij is op zoek naar kracht maar kan je niet lossen. Doe jij het in zijn plaats? Alsjeblief?

Dat de dokters geen half jaar meer willen wachten om te opereren kieperde een bak onzekerheid over hem heen. Het vreet aan hem, die tikkende tijdbom in zijn lijf. Eind volgende week brieft de hartchirurg hem over alle details van de operatie. Is er misschien al een datum geprikt. Tot het zover is kan hij wat extra vertrouwen gebruiken. Strooi wat over hem uit – ik weet dat je dat kan – en plant een zaadje positiviteit in zijn gedachten. Je kan er vast wel ergens eentje op te kop tikken. Ik weet het, ‘t is niet niks wat hij moet ondergaan maar 31 jaar is veel te jong om je kop te laten hangen. Fluister dat het leven hem lief heeft. Denk zon, denk oneindig veel licht. Zo denk ik ook, zelfs midden in de nacht.

Net zoals zovele keren en evenveel nachten kijk ik op de wekker. De tijd lijkt stil te blijven staan. Onbeweeglijk en slapeloos. In mijn hoofd woedt er een competitie tussen weten en wachten. Tussen positiviteit en angst.  Ja, je zit soms toch ook een beetje in míjn hart. Niet om wat moet komen, maar om de  geestelijke kracht en het welzijn van mijn kind. Met een logheid om U tegen te zeggen drukt de nacht dan op mijn lijf. Zoekt de perfecte pasvorm voor een wekenlang verblijf. Het is een kwestie van afschudden. Grijpen naar het licht en dat vooral met twee handen stevig blijven vasthouden. Elkaar vasthouden. Angst, we hoeven jou er echt niet bij want het komt allemaal goed. Ik wéét dat gewoon. Echt. Nu hij zelf nog.

art journal grijpen naar licht

Dit lees je misschien ook graag...

16 Reacties

 1. Heb vertrouwen. Wens jullie het allerbeste.

 2. zegt:

  Veel moed en sterkte gewenst voor jullie allemaal!

 3. zegt:

  Ik wens jullie veel sterkte en vertrouwen toe! En ik duim voor een goede afloop!

 4. zegt:

  Heel veel sterkte voor jullie allemaal@

 5. zegt:

  Heel veel sterkte en dikke knuffel!

 6. Kippenvel…. dat je dit als moeder mee maakt. Zo heftig! Heel veel kracht en positiviteit inderdaad voor jou, je zoon en iedereen om jullie heen! x

 7. Sterkte, ik denk aan jullie! En angst krijg je weg met liefde, bakken liefde! Succes!

  1. Nana zegt:

   Inderdaad, liefde helpt. x

 8. Ik wens jullie heel veel sterkte en kracht om te vechten tegen de wurgende angst. Ik denk aan jullie en duim voor een goede afloop! Dikke kus, Vlimbouter

  1. Nana zegt:

   Dank je! x

 9. Kris zegt:

  Ik krijg het even koud Nana… dit is zwaar… maar het komt goed… het moet… sowieso. Maar tot het voorbij is, blijft de spanning. Daar kan je niks aan doen, alleen wat tegen vechten, je verzetten tegen angst… heel veel sterkte jullie allemaal. Veel liefs.

  1. Nana zegt:

   Het komt wel goed ja. We moeten er vertrouwen in hebben. x

 10. zegt:

  Oh, wat is dit zwaar voor je maar zeker voor je zoon. Ik wens jullie uit het diepst van mijn hart sterkte toe en doe een schietgebedje voor een goed afloop.

  1. Nana zegt:

   Dat gebedje is welkom, thx!

 11. zegt:

  Wat aangrijpend! Dit komt uit het diepst van jouw hart, dat is duidelijk! Wens jullie alle kracht toe! Om de angst het hoofd te bieden, om elkaar te steunen, om dit aan te kunnen.

  1. Nana zegt:

   Samen staan we sterk Moon.

Reacties zijn gesloten.