Flexitariër gedachten

Chocoholic

Ik geef het toe, ‘k heb een zwak voor zoet. Chocolade, koekjes, cakes,…. whatever. Ik probeer dan ook allerlei recepten uit die eventueel zouden kunnen passen binnen een dieet zodat ik mij met een gerust hart af en toe wat zoetigheden kan veroorloven.

Zo probeerde ik vorig weekend een chocolademousse met Maltesers uit. (Weight Watchers: Het originele recept komt ongeveer overeen met 3,8 Propoints per persoon) Vermoedelijk is dit een Amerikaans recept want ‘k vond de porties nogal groot uitvallen. Uit ondervinding weet ik nu dat je makkelijk toekomt met de helft. Wil je toch een American-size-mousse, dan kan je de hoeveelheid suiker bijvoorbeeld halveren of Canderel gebruiken en er eventueel ook wat minder Maltesers indoen. (Zo kan je makkelijk alsnog tot een dessert komen van minder dan 2 points.)

Pure chocolade smelten en licht laten afkoelen. Eiwitten opkloppen met de suiker en een snuifje zout. Eén derde van de eiwitten onder de afgekoelde chocolade mengen. Vouw de verbrijzelde Maltesers in het mengsel en vouw ook de helft van het overgebleven eiwit eronder. Vouw tot slot heel zachtjes het laatste deel eiwit onder het mengsel en verdeel in porties. Minstens 30 minuten in ijskast koelen vóór verbruik.

Dit lees je misschien ook graag...