citaten en gezegden gedachten lezen Op een ander

De tijd van het jaar…

De zomer is daar en bijgevolg ligt er ook weer een stapel lectuur klaar om onder een blauwe hemel, zittend, hangend of liggend te verslinden. Thriller, detective, Franse familiesages, bookazines die historische en erotische romans bevatten tot een boek dat op zoek gaat naar de valkuilen van het menselijke denken en de idioot in onszelf ontmaskert.

Jep, laat de zomer maar beginnen!

 
Euhm voor je het vraagt; nee, ik ben meestal niet naakt als ik lees.  😉

Twee boeken boekjes las ik vorig weekend al.

Miranda van frituur Miranda (van Erik Vlaminck) koos ik enkel om nostaligische redenen. In de straat waar ik mijn jeugdjaren doorbracht was er een frituur Miranda en de kermis (waarover het boek gaat) brengt mooie herinneringen naar boven uit diezelfde periode. Het leven zoals het is, zo zou je de inhoud van dit boekje best kunnen omschrijven. Niet per se een aanrader maar toch leuk om lezen.

De tijd van het jaar (Marie NDiaye) was een ander paar mouwen. Ik koos het omdat het over een geheimzinnige verdwijning gaat. Als ik de inhoud van een boek lees en ‘t blijkt dat er geheimen aan te pas komen gaan er bij mij altijd een hoop lampjes flikkeren. Jammer dat die lampjes niet aangeven of het wel of niet de moeite is. Vreemd, anders kan ik dit boek niet omschrijven. Het blijft trappelen tussen de hotelkamer van het hoofdpersonage en het gemeentehuis. Achter elke bladzijde blijf je hopen dat er vaart komt in het verhaal. Helaas. Over het einde zal ik maar best zwijgen. Hoewel, er is er geen! Het onderwerp leek veelbelovend maar de auteur heeft er spijtig genoeg niks mee gedaan. Een boek om snel te vergeten!

Het is beter een mijl te reizen dan om duizend boeken te lezen zei Confucius. Beide combineren, dát is in mijn ogen pas ideaal!

Dit lees je misschien ook graag...

6 Reacties

 1. zegt:

  Ik moet dat van Miranda van de Frituur ook eens lezen, dat is een vervolg op de eerdere roman van Vlaeminckx,&quot;Brandlucht&quot;, als ik mij niet vergis. Wij hebben de auteur eens bij ons op de leesclub gehad en dat is echt een plezante spreker.<br />Deze maand al vijf boeken gelezen, wel op vakantie, waarvan vier voor de leesclub van volgend werkjaar! Yay. Ik ben er nu nog steeds niet uit of

  1. zegt:

   Ah, ik dacht dat het een vervolg was op het boek Suikerspin. Ikzelf lees nooit een digitaal boek. Ik hou van papier. Goh, best wel een apart postje waard eigenlijk. 🙂

 2. omamoetje zegt:

  &quot;50 tinten grijs&quot; naakt? ;°)

 3. zegt:

  ik ben niet zo&#39;n boekenlezer (meer)<br />In je nakie erotische romans lezen lijkt me nochtans erg opwindend (om te zien… 😛 )<br /><br />Veel leesplezier, Nanabee!

  1. zegt:

   Snoeper! :-O

 4. Haaa heerlijk! Ik moet ook maar eens fijne boeken halen voor in de zomervakantie. Goed idee!

Reacties zijn gesloten.