Keep smiling…

Geluk… verandering van zorgen, ‘t is een uitspraak van Colette Burgeon en een schoontje vind ik. Gelukkig zijn zelfs met zorgen, ik doe er dagelijks mijn best voor en eigenlijk zou iedereen ernaar moeten streven. Maar ja, de ene zorg is de andere niet hé. Sommige lach je makkelijk weg, anderen liggen wat gevoeliger. 
Wat bijvoorbeeld te beginnen tegen iets waar je geen vat op hebt? Erop vertrouwen dat dokters het altijd best weten, ten eerste, jezelf zoveel mogelijk ter beschikking stellen om te helpen waar nodig, ten tweede, en last but not least ervan uitgaan dat je achteraf zal zeggen ”Héhé, ‘t is toch allemaal goed gekomen”. Gelukkig. Gewoon proberen je er niet druk over te maken is dus de enige remedie en… blijven lachen natuurlijk. Oh, Abraham Lincoln had trouwens ook een tip: Hou elke dag 30 minuten vrij voor je zorgen en doe in deze tijd een dutje. 

Deze ook lezen?

One thought on “Keep smiling…

 1. Billy

  januari 22, 2013 at 8:53pm

  mijn vrouw heeft al jarenlang rugklachten, en heeft al alle mogelijke ingrepen en medicatie ondergaan waarbij niks helpt.<br />Toch blijven wij ook samen genieten…

 2. La FeMe en Spruiten

  januari 22, 2013 at 8:28pm

  zorgen opzij zetten valt niet mee vooral als het om dierbaren gaat. toch hoop ik dat er iedere dag iets is wat je een strik kunt geven.<br />

 3. LYDELA

  januari 22, 2013 at 5:07pm

  Hou de komende dagen de moed en de smile er maar in voor dochterlief!

 4. veerle

  januari 22, 2013 at 11:55am

  Zorgen zijn niet altijd gemakkelijk opzij te zetten, zeker niet als het over een (klein)kind gaat. Maar dat je het al probeert vind ik knap van je. Ik wens je er veel sterkte bij.

 5. Jientje

  januari 22, 2013 at 11:03am

  Wij hebben hier een happy moments bokaal staan, waar we voor elke dag een geluksmomentje op een gedateerd briefje noteren. Inderdaad, er is voor elke dag wel iets, ook al zijn de zorgen hier de laatste tijd niet niks. Die gelukkige momenten noteren en de zorgen vergeten! Keep smiling, een heel goede raad!

  • Els04

   januari 22, 2013 at 3:36pm

   Doen wij ook, wel niet dagelijks…

Reacties gesloten.