Liefde is als confetti…

Thema van de schrijfcursus in oktober was ‘verandering’. Eén van de dingen waarover ik schreef was mijn huwelijksdag, ondertussen al heel wat jaren geleden maar het blijft uiteraard fris in het geheugen. Midden op een blad schreef  je je gekozen onderwerp, rondom woorden die in je opkwamen. Met behulp van die woorden moest je dan een tekst schrijven. Nadien werd er gevraagd om uit je tekst een slogan te halen. Wie dat niet zag zitten mocht ook een elfje schrijven. Ik deed beiden:

Slogan(s):

Liefde is als confetti… strooi het alle dagen! © Nana – Tartelette Maison

Er kon zelfs nog een tweede af…

Liefde is als confetti… een feest! © Nana – Tartelette Maison

 

Elfje:

Hij

de confetti

in mijn leven

gaf me zijn woord.

Forever.

© Nana – Tartelette Maison

Klik voor meer/andere elfjes en eigen gedichten.

Schrijven is schrijven zou je denken. Letters op papier. Maar het is meer dan dat. Ongelooflijk om te beseffen dat er meer in je zit dan je denkt. Het komt allemaal naar boven door het gewoon op papier te zetten. Bloggers die persoonlijke verhalen posten zullen dit al wel weten maar het gebeurt ook bij wie denkt geen schrijvershand te hebben. Probeer maar eens een kwartier lang over een bepaald onderwerp te schrijven. Timer zetten en gewoon schrijven zonder nadenken. Je zal versteld staan!

Met het maken van deze blogpost kon ik het niet laten om het fotoboek er even bijnemen. Nog eens heerlijk nostalgisch genieten van de herinneringen aan een mooie dag. Jammer dat bloggen toen nog niet bestond.

huw0002

 

Schrijven is één van mijn passies. Eén keer per maand ga ik naar het schrijfcafé in Mechelen om samen met anderen te (leren) schrijven door middel van opdrachten. Niet meteen in mijn buurt maar eens je een keer geweest bent raak je verslaafd. Vooral de feedback en schrijfsels van anderen maken het uniek. Er mag namelijk voorgelezen worden. Zo krijg je via de opmerkingen van Veerle en de andere cursisten inzicht in hoe en wat je schrijft en hoe je jezelf kan verbeteren.  Ook zin maar de rit steekt je wat tegen? Informeer eens naar de online schrijfworkshop.

Deze ook lezen?

One thought on “Liefde is als confetti…

 1. Marthy

  november 7, 2015 at 1:40pm

  Wat leuk, die schrijfsels van jou. Ik denk niet dat ik dat in me heb, maar als ik vlak bij Mechelen woonde ging ik het toch eens proberen.

  • Auteur

   Nana

   november 9, 2015 at 5:31pm

   Proberen kan je leren zegt mijn jongste kleinzoon altijd. 🙂

  • Auteur

   Nana

   november 9, 2015 at 5:32pm

   Hahahaha en dat was het ook! 🙂

 2. Anita Willems

  november 6, 2015 at 5:27pm

  Wat vrolijk en romantisch! Leuke schrijfopdracht en je eerste slogan vind ik een blijver.

  • Auteur

   Nana

   november 9, 2015 at 5:32pm

   🙂 Thx!

 3. Vlimbouter

  november 6, 2015 at 9:48am

  Hé, die schrijfcursus kende ik nog niet. Bedankt voor de tip!

  • Auteur

   Nana

   november 9, 2015 at 5:32pm

   Graag gedaan.

Reacties gesloten.