citaten en gezegden gedachten Op een ander

Meer dan pijpestelen…

Blaasjes in Vlaanderen. Skomagerdrenge in Denemarken. Trollkjerringer in Noorwegen. Padaju cuskije in Bosnië. Cats and dogs in Engeland. Ou vrouens met knopkieries in Zuid Afrika. Des grenouilles in Frankrijk. Schusterjungs in Duitsland. Eld og brennustein in Ijsland. Barba de sapo in Portugal. Maridos in Spanje….

Hoe je ‘t ook keert of draait, zegt of schrijft…. ‘t is nat en ‘t blijft altijd te lang duren. Véél te lang naar onze goesting.

Naar mijn goesting zeker. Ik heb, net zoals ons huis, een zomer- en een winterkant. Mijn zomer-ik lijkt wel een heel andere persoon dan die in de winter. Mij krijg je niet zo makkelijk de deur uit nu. Eens de dagen korten begint mijn lijf meer en meer te protesteren. Alles hangt af van het weer. Momenteel word ik ‘s morgens zo stijf als een plank wakker. Deze winter is januari het hoogtepunt met al die natte dagen de laatste tijd. Mijn handen hebben zelfs moeite met het vasthouden van de krant zo vroeg op de dag.

Ik verlang naar warmte, naar de Provence, rust en stilte… Goh wat heb ik soms toch een hekel aan de koude en donkere wintermaanden. Gelukkig is er ons huis en het gezin dat als een warme deken om me heen ligt. Weer of geen weer, thuis is het altijd knus.

‘k Haal er gewoon het beste uit. Dat is de slimste manier om er mee om te gaan denk ik. Uiteindelijk komt er altijd weer een mooie dag met zonneschijn. En nog één en nog één en nog… Ondertussen trekken we onze regenlaarzen aan en loop ik samen met de kindjes lekker door de plassen net zoals ik zelf als kind al graag deed.

DSCN6712

 What makes life simple?

Splashing in puddles, with your favorite boots.

uit Flow magazine

Dit lees je misschien ook graag...

4 Reacties

 1. Als het regent door de plassen lopen en als het vriest de bevrozen plassen kapot springen … en voor je het weet is het weer lente x

 2. Botjes aan en door de plassen gaan: zalig!

 3. Ha ja plassen lopen… daar kan je voor het moment niet omheen. Alhoewel dat het de laatste dagen toch ook ferm koud aan het worden is… Mooi die kaart uit Flow… hoe is het mogelijk dat ik die gemist heb!
  Zaterdag is het gedaan met plassen lopen… dan mag je weer een sneeuwman maken!
  Op een zomerzonneke moeten we nog even wachten!

  1. Nana zegt:

   Die kaart uit de Flow is een oudje zenne. Ik denk van een jaar of zelfs twee terug. Er was idd sneeuw maar niet lang. Oef.

Reacties zijn gesloten.