Mme Toertjes schrijft, Life is like a pie (1)

Geïrriteerd keek ze in de spiegel. Had haar lijf stiekem een bouwvergunning voor uitbreiding aangevraagd of had ze die flappen aan haar bovenarmen verleden week ook al? En dan haar dijen, amai die konden een goede stukadoor gebruiken zeg! En dat gold blijkbaar ook voor haar gezicht. ‘t Was in elk geval een aannemer van mijn voeten die de werken had uitgevoerd. Nee, ze was helemaal niet tevreden. Jaja, het is de binnenkant die telt, bla bla bla… dat wist ze ook wel maar toch. Er is niks mis met zich uiterlijk ook mooi voelen, toch?  Hoe ouder ze werd hoe zwaarder de bouwwerken die de aannemer des levens op haar had uitgevoerd zouden aanvoelen, dat besefte ze maar al te goed en ze wist ook dat er aan die veranderingen niks te doen was. Let it go, let it go, ging er door haar hoofd. Life is like a pie, was dat niet haar motto? Tss, hoe langer een taart staat hoe fletser die eruit ziet dus ja, dat kon kloppen. Damn, morgen mijn verjaardag en ik voel me klote, dacht ze bij zichzelf. Ze wilde zich helemaal niet zo slecht voelen! Ik wil tevreden zijn met hoe ik eruit zie, de jaren laten nu eenmaal sporen na. En wezen die sporen niet op vergaren van wijsheid? Hoe pep ik me tegen morgen weer op, dat was de vraag die haar vandaag zou bezighouden.

Life is like a pie,  schrijfoefening door Mme Toertjes

Aanbevolen artikelen

5 Reacties

  1. Voor morgen, alvast een fijne verjaardag!

  2. oh oh, heb jij dat geschreven of ikke? Ik herken het alleszins maar al te goed! En als er weer een jaartje bij komt (zoals onlangs ook bij mij) tja dan staat een mens daar weer bij stil. What to say, je bent alleszins niet alleen als dat een troost kan zijn en als ik jou was dan zou ik mij morgen volledig laten – zonder schuldgevoel en vergeet niet alle goede dingen passeren maar alle slechte

    1. volledig laten gaan moest dat zijn 🙂

  3. Vraag eens aan je omgeving wat zij zien! waarschijnlijk een toffe madame met liefde voor het leven en dierbaren! Er zijn vast genoeg positieve punten op te noemen! Dus verleg je focus en kijk naar al die positieve punten..laat die negatieve punten achterwege & geniet van het jarig zijn! Ik vind je iig een toffe madame waar ik veel inspiratie uit put!

  4. als blogmadam ben je geweldig dus dat zal in het echt ook wel zo zijn, nem!<br />liefs Els

Reacties zijn gesloten.