gedachten kleine kindjes worden groot mijn familie

Over de toekomst en 9 tinten roze…

Kleindochter is even met mama naar de kinesist om de slijmpjes in de longen wat los te masseren. Van die tijd maak ik graag gebruik om snel een blogpost te schrijven. Herinneringen zijn zo fijn om later terug te lezen…

2 honden, 2 poezen, 2 cavia’s, 2 papegaaien die hallo zeggen als ik hallo zeg, 2 vogels en 2 pony’s wil ik later zei kleindochter gisteren tijdens het avondeten. 12 dieren, 3 kindjes en één baby. Oh en ene papa. Die dieren zwier ik allemaal in de wei zegt ze nog. ‘t Had ook alllemaal anders gekund hé zoals 3 papa’s, 12 kinderen en een huisdier bijvoorbeeld, dus ja we kunnen vrede nemen met haar toekomstplannen. Dat is best wel iets om te noteren, denk ik bij mezelf, benieuwd naar hoe het later écht zal uitdraaien.

Later, daar is nog tijd genoeg voor. Nu is het veel leuker om bijvoorbeeld te kiezen uit 9 tinten roze waarmee oma de nageltjes moet lakken. Licht roze met glinstertjes en alle kleuren van de regenboog, dat heb je wel hé oma!? Ah, natúúrlijk, welke oma heeft dat nu niet!?

 

Zieke kleinkindjes vertroetelen is vermoeiend maar geeft o zo veel voldoening, een goed gevoel, tederheid, liefde… schrijft een ook-oma-vriendin in de reacties zie ik net. En of ze gelijk heeft! Maar dat geldt ook voor de niet zieken natuurlijk. Regelmatig die kleine handjes op je wangen die fluisteren ‘oh lieve oma’… Het gevoel dat daarbij hoort is onbeschrijfelijk en daar lever ik maar al te graag wat van mijn tijd voor in.

Dit lees je misschien ook graag...

6 Reacties

  1. zoals je weet hebben wij nog maar één kleinzoon,<br />maar ook wij genieten van zijn fratsen als hij hier is.<br />Of die beestenboel er komt, is nog helemaal niet zeker hé. Eens ze wat ouder worden verandert ook hun gedacht<br /><br />Groetjes!

  2. zo kleindochter weet wat ze wil, 3 kinderen en een baby en een halve dierentuin<br />die kleurtjes passen alvast bij haar pyjama<br />hopelijk is ze nu vlug genezen

  3. zegt:

    Wat klinkt dat heeerlijk! <br />Mooi verwoord 😉

  4. Er zijn toch veel zieke kindjes en mama en papa&#39;s, soyeer ze en geniet ervan. Het is altijd leuk om eens in de tijd terug te gaan! En eens terug te gaan naar wat ze toen hebben gezegd. bv mijn nichtje Liliane, ik hoor het nog zeggen&quot; ik nooit geen kinderen, never&quot; En ze heeft er zes nu, dus dat belooft nog, hé

  5. Fijn, ik hoor mijn moeder bezig 🙂 Mijn zoon is ondertussen 18, maar mijn moeder herinnert zich ook nog steeds zijn kleine handjes op haar wangen en dan zei hij &quot;Neuneuuuke&quot;, want grootmoe kon hij nog niet zeggen 🙂 Geniet ervan!!

  6. Ohhh, genieten maar!

Reacties zijn gesloten.