gedachten met vrienden Tips

Slim eten…

Wat eten we vandaag? Tja, wat moet ne mens altijd eten/koken hé. Ook ik sukkel af en toe met die vraag. Dikwijls beslis ik net voor ik moet beginnen koken. Ijskast open, zien wat er in ligt (en of dat iets is waar ik zin in heb) en dan een maaltijd in elkaar flansen.

Zo kwam onlangs bijvoorbeeld deze broodlunch op tafel…

Drie sneetjes brood die ik rijkelijk besmeerde met aardappelsla (makkelijk en snel gemaakt met een overschot gekookte aardappelen, lenteui en veganaise) en wat veldsla.

Eens iets anders dan de traditionele smos hé. Je kan zoveel variëren als je wil met deze boterham. Ik maak hem ook graag met rucola en guacamole.

Wie zelfs daar moeite mee heeft kan tegenwoordig kiezen voor een bestelling bij Smartmat (zweeds voor slim eten), een project van de zweed Anders Asarby. Hij levert ingrediënten én bijbehorende recepten (voor 3 of 5 maaltijden) aan huis. Zo hoef je nooit nog na te denken wat er op tafel moet komen. Goed gezien en voor heel wat, drukbezette, mensen ideaal want je kan ook het boodschappen doen overslagen. Toch, als ik de prijs bekijk denk ik dat ik ook in de toekomst liever zelf koop en bedenk.

Óf je doet aan slim eten op een andere manier… De mijne noemt vandaag Charlotte. (een blogmaatje uit het dorp).

Dit lees je misschien ook graag...