‘t Is van den hond…

‘t Is van den hond, een Antwerps gezegde dat het helemaal zegt. Letterlijk en figuurlijk. Ik heb het over de maand maart. Zó blij dat die voorbij is, al staan er ons misschien nóg onheilspellende berichten te wachten de komende week. Mijn hoofd staat deze week overal en nergens.

Eerst had je die terreuraanslagen in Brussel. Geen kouwe kak hé zeg. De grootste woede en angst zijn wat weg maar het blijft toch sluimeren. Ook merk ik dat we er onbewust toch nog rekening mee houden als we over uitstapjes nadenken. Mijn vriendin die binnenkort met de TGV naar de Provence komt zal dat ook met een klein(er) hartje doen zei ze aan de telefoon. Haar opwachten in het station van Avignon zal nooit meer zijn zoals voorheen.

Dan was het de beurt aan de hond des huizes. Het beestje is bijna 12 jaar oud en de laatste tijd echt ons zorgenkind. Hij sukkelt meer en meer met darmproblemen. Nóg maar eens een bloedcontrole en een labonderzoek van het bloederig kakje. Volgende week hopelijk meer nieuws. Ondanks dat denkt hij soms met een puppy mind. Zo sprong hij van de week over de leuning van de sofa – dat is bijna een meter hoog – en kwam ongelukkig terecht op de nogal gladde parketvloer. Resultaat: gescheurde ligamenten van zijn schouder. 4 tot 6 weken rustig houden. Mijn bureau is de komende weken zijn privésuite. Daar kan hij niks mispeuteren en nergens af- of opspringen.

En ja, een ongeluk komt nooit alleen. Deze week kreeg ik telefoon dat zoon met de ambulance naar het ziekenhuis was gebracht. Gelukkig had dat – na controle – niet rechtstreeks met zijn hart te maken. Toch is het datzelfde hart dat ons zorgen maakt. Op dit moment bespreken de dokters of ze al dan niet een preventieve open hart operatie gaan uitvoeren. Zo niet, terug herbekijken binnen 6 maanden.

Het zijn zenuwslopende dagen geweest en ook de komende week zullen mijn gedachten overuren kloppen. Dagen waarop ik me afvraag of die van hierboven wel bestaat. Ellende in de wereld, ellende aan mijn eigen keukentafel. Je eigen groot kind zien wenen van onmacht en angst… het deed mijn hart letterlijk breken. In mijn ogen werd hij op slag weer die jongen, klein en onervaren, die je als moeder wil beschermen tegen al het kwaad en leed dat op zijn pad zou kunnen komen. Helaas, het lot laat zich niet manipuleren. Zelfs ouderliefde kan daar niks aan veranderen. Meer dan ooit heeft hij ons nodig nu. Samen staan we sterk en kunnen we dit aan. Én we blijven positief natuurlijk!

quote seneca

 

 

 

Deze ook lezen?

One thought on “‘t Is van den hond…

 1. Moon

  april 7, 2016 at 12:24pm

  Heftig zeg! Veel sterkte!!

 2. Kris

  april 6, 2016 at 9:01pm

  Amaai Nana dat was inderdaad geen goeie maand voor jullie. Hopelijk heb je intusssen al wat positiever nieuws? Echt schrikken is dit. Veel sterkte maar ik duim me te pletter dat het allemaal weer helemaal goed komt! Veel liefs.

 3. Vlimbouter

  april 3, 2016 at 8:30am

  Oei, dat zijn nogal wat dingen om te verwerken. Je kinderen blijven heel dicht op je vel zitten, hoe volwassen ze ook zijn. Hun zorgen zijn ook de jouwe. Ik wens je heel veel sterkte!
  Dikke kus!

  • Auteur

   Nana

   april 4, 2016 at 3:37pm

   Kleine kinderen kleine zorgen, grote kinderen grote zorgen hé. Thx!

 4. Alet

  april 2, 2016 at 6:03am

  Heel veel sterkte met alles.

  • Auteur

   Nana

   april 4, 2016 at 3:38pm

   Dank je.

 5. Homemade and more

  april 1, 2016 at 5:32pm

  Sterkte voor jou en je familie.
  Xxx

  • Auteur

   Nana

   april 4, 2016 at 3:38pm

   Dank je Martine.

 6. Ageeth Mooij

  april 1, 2016 at 3:14pm

  Een virtuele knuffel en sterkte.
  Wanneer er met je kind iets aan de hand bestaat er bijna niets anders meer.

  • Auteur

   Nana

   april 4, 2016 at 3:39pm

   Het is alsof het jezelf overkomt. 🙁

 7. Marthy

  april 1, 2016 at 3:03pm

  Je kind, dat grijpt je bij de strot, als ik het zo mag zeggen. Veel sterkte!

  • Auteur

   Nana

   april 4, 2016 at 3:39pm

   Inderdaad Marthy. Merci!

 8. Els

  april 1, 2016 at 2:36pm

  Wat een vervelende maand. Ik duim voor jullie allemaal dat april een betere maand gaat worden, X

  • Auteur

   Nana

   april 4, 2016 at 3:40pm

   Het kan niet blijven slecht gaan hé Els.

  • Auteur

   Nana

   april 4, 2016 at 3:40pm

   Dank je.

Reacties gesloten.