Mijn laatste aanwinst, ‘Vrolijke versjes’ en ‘Vrolijke liedjes’, zijn Nederlandse boekjes in hout waar kleinzoon en ik veel plezier aan zullen beleven. “Het koetje in het groene gras, het eendje in de waterplas, het visje in het netje, het kindje hup in het bedje.” Leuk toch? Samen boekje kijken is geen sinecure tegenwoordig. Boekje scheuren is hem veel interessanter. Houten exemplaren lijken me op dit moment dan ook het meest geschikt om uit voor te lezen.

Ik ben een klein beetje geschrokken van de commentaren en reacties die ik al kreeg (ook buiten de blogs) op het feit dat ik op eigen kost alles in huis haal voor kleinzoon. Bij ons heeft hij alles wat hij nodig heeft zodat zijn ouders er niet altijd moeten mee leuren en het dus ook niet kunnen vergeten. Zo hoort het vind ik. Hij heeft hier een box, speelgoed, een badje, een bedje, een eigen kamertje, een buggy, papflesjes, beker, bord, bestek,…. Ik koop zelf de melkpoeder voor zijn pap, zijn Pampers, koekjes, fruit voor zijn papjes,… Enkel zijn groentenhapje brengen ze vers mee omdat schoondochter dat liever zelf maakt in de Babycook. Ook voor mij lekker makkelijk hoor. Ik kan het echt niet snappen dat sommige mensen dat raar vinden of het verwennerij noemen. Voor ons is dat een vorm van financiële steun aan onze kinderen. Net zoals het oppassen zelf dat deels is. (Dat sommigen geld vragen om op de kleinkinderen te passen gaat ook mijn petje te boven.) Waarom je kinderen, die net starten, laten opdraaien voor dubbele kosten? Dat is toch voor niks nodig. Tegenwoordig kan je trouwens nog bijna
nieuwe dingen tweedehands kopen als je er niet te veel geld wil tegenaan gooien. Ik vind het zo praktisch dat ik al het nodige in huis heb en dat geeft mij een geruster gevoel. De andere oma denkt er niet zo over en daar moeten ze dus wél bijna alles naartoe zeulen. Zelfs speelgoed. Daar kan ik me druk in maken hé. Ik ben zelf heel graag met kleinzoon bezig als hij hier is en hou zijn ontwikkeling goed in de gaten. Probeer er ook zoveel mogelijk over te lezen zodat ik hem in zijn spel kan stimuleren. Soms zou ik een vlieg willen zijn in het huis van de andere oma. Maar daarover maak ik later wel eens een ander postje.

Aanbevolen artikelen

error: Content is protected !!