bloggen citaten en gezegden creatief gedachten kringwinkel enzo met vrienden persoonlijk post Tips

Afhaken…

De tijd heeft je op sleeptouw. 
Je zegt maar al te gauw dat je de tijd hebt, 
maar de tijd heeft jou.
(Hans Dorrestijn)

En of de tijd me op sleeptouw heeft. Druk, druk, druk…. ik hoor het niet graag. Zeker nu niet met de baby die elk moment kan komen. Nog minder zie ik het mezelf graag schrijven want dat betekent dat het veel te lang geleden is dat ik op mijn toetsenbord kon tokkelen. Oké ‘t is niet noodzakelijk een onaangename periode (behalve dan de doktersbezoeken), er komt op korte tijd gewoon toevallig (te) veel bij elkaar. Volgende week van ‘t zelfde laken een broek. Geen ontsnappen aan. Jammer dat ik zaken als lezen, bloggen en vooral de vriendinnen op zo’n momenten moet verwaarlozen maar ik weet uit ervaring dat ik tussendoor moet afhaken om mezelf, bizzy bee die ik ben, niet voorbij te lopen. Ach wie mij kent weet dat al, ik maak dat achteraf dubbel en dik goed. Dat afhaken, en ik had nooit gedacht dat het voor mij ooit van toepassing zou kunnen zijn, doe ik vooral met wol. Afhaken, wol… best toepasselijk hé? ‘t Moet wel iets zijn waarbij ik mijn verstand niet moet gebruiken (niet al te veel tellen m.a.w.). Kaarten pimpen met een gehaakte rand (zoals deze wolkenkaart) is daar een goed voorbeeld van…

 
DSCN8442pimpthatcardtm700
 


Ik beloofde om de werkbeschrijving ervan op de blog te zetten dus bij deze:
Gaatjes prikken in de randen van de kaart en rondom een festonsteek naaien. Haak in ieder lusje van de festonrand een vaste (op de hoeken 3 of meer in 1 lus). Voor de sierrand haak je voor de eerste toer: *s, 2l, s (alles in dezelfde steek), 2 v overslaan* herhalen tot einde toer, tweede toer: *in de lossenlus van vorige toer haak je 4 v, 4 l en sluit met hv in eerste l.* Herhalen tot einde toer.

Maar ‘k maakte ondertussen ook al een andere kaart…

DSCN8571tm700
 
 
Lucky me vond onlangs in de kringloop toch wel een 30-tal mooie kaarten die daarvoor perfect geschikt zijn zeker! Om dit randje te maken gebruikte ik geen prikblok maar een ponstang om gaatjes te maken. Zo kan je de festonsteek overslagen en meteen beginnen haken. Toer 1: 2 v in elk ponsgaatje (aantal naar keuze naargelang de grootte van het gaatje). Toer 2: tussen de 2 v in telkens een *v, 4 l* en herhalen tot einde toer. Voor toer 3 neem je aan de achterkant een steek op (van toer 1 die in het midden van het het boogje van 4l zit), haak daarin 1 v, 6l  en herhaal tot einde toer. Zo komt het nieuwe boogje van 6l tussen de vorige van 4 l te liggen)
 
 

Randjes maken hoeft niet alleen bij kaarten te blijven. Ik wil het ook op stof gaan proberen zoals op de vintage lapjes die ik vond bij De Zeeuwsche kringloopbeurs in Sint-Jansteen. ‘t Is niet echt een kringloopwinkel zoals wij die in België kennen maar meer een snuffel- en rommelwinkel om af en toe eens te gaan neuzen. Let op, bij dit adresje hoort een niet onbelangrijke tip: als je goedkoop gesteld wil geraken vraag dan de prijs vooral niet aan de vrouw. *wink* Voor ik aan de slag kan moeten ze wel eerst een handwasje ondergaan. Morgen. Vandaag wil ik deze frangipanetaart nog bakken om mee op vriendenbezoek te nemen straks. Waar ik morgen ook absoluut tijd voor wil maken is blogs bijbenen én mijn nieuwe volgers leren kennen. Voilà, mijn agenda voor morgen staat daarbij meteen ingeschreven.

 

Hey weet je wat ‘k maak er meteen een giveaway van. Wie de tulpenkaart graag wil laat maar een bericht achter in de reacties.

Dit lees je misschien ook graag...

6 Reacties

  1. Ik wilde al net gaan schrijven uhm typen dat je geweldig mooie kaarten omhaakt en als ik dan nog eens goed lees, zie ik dat je er een Give Away van maakt. Yess ik doe mee, ik vind hem prachtig! <br />En wat betreft je PIF waar ik net ook iets over las, misschien maar eens een apart berichtje ervan maken. Ik heb er ook een lopen (heb me wel even de tijd gegeven tot eind april) en heb twee

    1. Omdat de kaart blijkbaar bij niemand in de smaak viel heb ik hem ondertussen al aan een niet-blogger gestuurd die een opkikkertje kon gebruiken. Maar geen nood hoor Susan, ik maak speciaal voor jou eenzelfde nieuwe. Even geduld dus. Mail je me alvast even je adres door voor de kaart? <br />En die PIF, ja misschien moet ik dat volgende week eens extra in de verf zetten met een apart postje. Thx!

  2. Mooi Nanabee vooral je blauwe kaart vind ik erg mooi.<br /><br />Groetjes Saskia

  3. Leuke kaarten,gr marloes

  4. Oh merci voor de uitleg! En merci voor de Starfish tip: geweldig!!! Mooi en lekker en gezellig, meer moet dat niet zijn :)<br />Fijne zondag nog, liefs Els

  5. oma moetje zegt:

    mijn probleem was eens voor de verandering tijd genoeg maar tinternet was hier verdwenen, gelukkig nu terug (maar geen tijd meer ;0))Tijd dat ik naar huis kom!

Reacties zijn gesloten.