Een blind date was het. Hugo en ik hebben mekaar pas vorig weekend leren kennen maar het klikte meteen. Ik had over hem gelezen en hij intrigeerde me enorm. Hij komt uit Noord-Italië maar is voor een deeltje ook Oostenrijks. Wat een combinatie. Hey hottie jij gaat sprankelen, dacht ik bij mezelf. Geen Champagne dit jaar om te klinken op het nieuwe jaar, dat sprak ik al meteen met hem af.
Hoe warmbloedig Italianen ook zijn, hij was eerder aan de koele kant. Helemaal niet storend hoor, integendeel. Zijn frisse verschijning was een streling voor oog en mond. Jaja mond, op de eerste date al. Toen mijn lippen hem raakten kreeg ik een koude rilling tot in mijn tenen. Sprankelen deed hij, nou en of, en een frisse limoensmaak deed mijn tong tintelen….
Ik ben gek op limoen (of citroen) en munt dus ik wist dat Hugo bij me in de smaak ging vallen. Eigenlijk is het een zomerdrankje maar deze cocktail smaakt eender wanneer. Je laat dan enkel de ijsblokjes weg. Ook jij kan een date hebben met Hugo…
2 cl vlierbloesemsiroop
15 cl prosecco
1 schijfje limoen
verse munt
optioneel: scheut bruiswater
Schol!
🙂 schitterend! Ik denk dat ik ook eens wat tijd met Hugo ga doorbrengen 🙂
🙂 Doen!
Klinkt zalig!
Oh, lijkt me heerlijk. Ik zal eens onthouden!
haha daar was ik toch even ingetuind! Hugo vind ik ook een leuke mannennaam 😉 maarre jammie hoor! liefs Pauline
Yammie!
Ik denk dat ik een afspraakje maak met Hugo !
Groot gelijk! 😀
Hugo? Ik dacht al….. 😉
Maar die Hugo kén ik ook! Wij leerden die kennen op ons minitripje naar de Moezel, vorig jaar (of was het het jaar ervoor?).
Lekker hé! Echt een zomers drankje…
Hahahaha oh ja! Dat jij dat drankje al kent daar schrik ik niet van. 😉
Hopelijk zit er gene suiker in Prosecco? Haha! Allé dat hoop ik… klinkt heel lekker diene Hugo!
Wel Hugo samen met de “mate” drinken hé! 😉
Oh jawel, zelfs daar zit suiker in. Ik citeer: “Als we kijken naar het suikergehalte, zijn er drie versies van prosecco te onderscheiden: Dry, Extra Dry en Brut – dit heeft alles te maken met de hoeveelheid overgebleven suiker in de prosecco. In het kort: bij de tweede fermentatie van de wijn wordt suiker en gist toegevoegd om de bubbel te creëren. De suiker die overblijft als dit proces wordt gestopt, resulteert in een resthoeveelheid suiker in de wijn.”
Een droge prosecco heeft het minste aan restsuiker, max 12 gram. Water en brood gaat het voor jou worden Kris! 😉
Goed geschreven zeg! Lijkt me lekker. Al houd ik veel meer van koffie denk ik 🙂