Ja, het is weer zover. Ik heb mezelf weer wat te doen gegeven. Ik heb verleden week een kast gekocht in een kringloop en ga die nu een beetje ‘opmaken’. Schuren, schilderen,… De kast zo maken dat hij past in mijn interieur. Want dat is nu net één van mijn stokpaardjes. Als je een opmerking maakt over de manier waarop mijn huis is ingericht, dan raak je mij persoonlijk. Ik heb niet voor niets in mijn jeugdjaren als studie bouwkundig tekenen gekozen. Dat willen weten en volgen van alles wat met bouwen, verbouwen en interieur te maken heeft is altijd gebleven. Ik had er zelfs graag ooit mijn beroep van willen maken. Helaas laat mijn gezondheid het niet toe om in de bouw te gaan werken, maar iets met interieur zie ik best zitten. Ooit, wie weet. Als ik ergens binnenkom ben ik al direct aan het verbouwen. Ik zie dan direct mogelijkheden om een huis nog beter te maken of nog beter in te richten. Mijn ventje wordt er zot van want ook thuis kom ik regelmatig af met een idee om dit of dat nog anders te doen. Te laten doen wel te verstaan want op dat vlak heeft mijn ventje helaas twee linkerhanden. Hij kan niet in alles goed zijn hé. Nu dus weer een oude kast die een nieuw leven krijgt met het oog op de veranderingen die de komst van een kleinkind met zich meebrengt.
Ons bureau zal baby/kinder/speelkamer worden dus moeten de boekenrekken een kleurtje krijgen en verhuizen naar een andere kamer De tuinkamer krijgt dus een nieuwe (oude) kast zodat de kast die daar nu staat naar de baby/…kamer kan gaan. En zo ga ik maar door. Veranderen, nadenken over hoe elke kamer er het beste uitkomt.
Alleen al dat nadenken, boeken en tijdschriften lezen en uitpluizen,…geeft mij een enorme voldoening. Het resultaat is eigenlijk maar bijzaak want eens het gedaan is moet ik weer wat nieuws bedenken hé. Mijn ventje moet wel toegeven dat ik er talent voor heb en dat de veranderingen die ik (na wat zeuren) mag doorvoeren altijd wel een verbetering zijn. Maar goed dat hij niet dezelfde visie heeft over en drang heeft naar verbeteringen in huis en tuin want waar zou het dan eindigen?

Aanbevolen artikelen