Keep smiling…

Stel: Half 5 ‘s ochtends ben je in de Ardennen op de autostrade aan het rijden. E25, tweevaksbaan. Het is nog donker dus de wegen zijn onverlicht. Je bent in een opperbeste stemming. Het mag vooruit gaan maar je bent niet gehaast. Je blijft wijselijk een tijd achter een trage vrachtwagen rijden die de ene keer een stuk op de pechstrook en dan weer over de stippellijn gaat. Tenminste tot die echt véél te traag begint te rijden. Op het moment dat hij terug mooi midden op zijn strook blijft steek je hem voorbij. Je toetert ook even kwestie van hem een beetje wakker te schudden. Je weet maar nooit. Dat hebben we weer gehad, denk je bij jezelf. Stel je nu voor dat je, seconden nadat je de vrachtwagen inhaalde, opeens twee lichten vanaf de andere kant ziet opduiken. In een snelvaart rijden ze je voorbij. Op de strook waar jij net voordien nog reed bij het inhalen. Je kijkt mekaar met open mond aan. Een groot ‘duh’-gevoel welt in je op en meteen daarna besef je wat je net hebt meegemaakt. Een spookrijder. Een snelle spookrijder die je frontaal zou aangereden zijn. Geen kant had je op gekund want gevangen tussen een betonnen vangrail aan de ene kant, een grote vrachtwagen aan de andere. Je beseft het; niet meer dan seconden verschil tussen leven en dood. Je beschermengel was in de buurt.

Als hypothetische stelling kan dit tellen hé? Wel in ons geval is er niks fictief aan. Wij maakten het vorig weekend mee. Je zou voor minder blijven lachen hé. Achteraf.

DSCN1621

 

Geluk wordt pas zichtbaar als het voorbij is. Godfried Bomans

Deze ook lezen?

One thought on “Keep smiling…

 1. veerle

  september 22, 2015 at 9:32am

  Goh, wat ben ik blij dat je dat hier nog kan schrijven!

  • Auteur

   Nana

   september 23, 2015 at 9:11am

   Thx. Ja ik ook!

  • Auteur

   Nana

   september 28, 2015 at 1:06pm

   Ben ik zelf ook. 🙂

 2. José

  september 21, 2015 at 9:16am

  Jeetje, heftig!! Je hart zal vast en zeker even overuren hebben gemaakt. Gelukkig goed afgelopen!

 3. Jientje

  september 18, 2015 at 10:20pm

  Ik krijg er kippenvel van en ik bedank jouw engel bewaarder. xxx

  • Auteur

   Nana

   september 23, 2015 at 9:12am

   🙂 x

 4. Saar

  september 16, 2015 at 5:18pm

  Wow kippenvel! Wat hebben jullie geluk gehad!

 5. Onliemie

  september 16, 2015 at 1:07pm

  Ma jong wat een geluk hadden jullie… zo zie je maar dat een seconde later of vroeger je hele leven bepaalt… ooit de film “Lola rennt” gezien? Doet me hier helemaal aan denken… pffff wat ben ik blij dat dit goed afliep!

  • Auteur

   Nana

   september 23, 2015 at 9:13am

   Nee die film ken ik niet. Nu ik dit heb meegemaakt denk ik ook niet dat ik hem nog wil zien. Het gebeuren speelt zich in mijn hoofd regelmatig af als film. Goed genoeg. 😉

 6. Bettie

  september 16, 2015 at 12:05pm

  Afschuwelijk… je moet een beschermengel hebben gehad!

  • Auteur

   Nana

   september 23, 2015 at 9:13am

   Zeker weten!

Reacties gesloten.