België citaten en gezegden persoonlijk

Keep smiling…

Stel: Half 5 ‘s ochtends ben je in de Ardennen op de autostrade aan het rijden. E25, tweevaksbaan. Het is nog donker dus de wegen zijn onverlicht. Je bent in een opperbeste stemming. Het mag vooruit gaan maar je bent niet gehaast. Je blijft wijselijk een tijd achter een trage vrachtwagen rijden die de ene keer een stuk op de pechstrook en dan weer over de stippellijn gaat. Tenminste tot die echt véél te traag begint te rijden. Op het moment dat hij terug mooi midden op zijn strook blijft steek je hem voorbij. Je toetert ook even kwestie van hem een beetje wakker te schudden. Je weet maar nooit. Dat hebben we weer gehad, denk je bij jezelf. Stel je nu voor dat je, seconden nadat je de vrachtwagen inhaalde, opeens twee lichten vanaf de andere kant ziet opduiken. In een snelvaart rijden ze je voorbij. Op de strook waar jij net voordien nog reed bij het inhalen. Je kijkt mekaar met open mond aan. Een groot ‘duh’-gevoel welt in je op en meteen daarna besef je wat je net hebt meegemaakt. Een spookrijder. Een snelle spookrijder die je frontaal zou aangereden zijn. Geen kant had je op gekund want gevangen tussen een betonnen vangrail aan de ene kant, een grote vrachtwagen aan de andere. Je beseft het; niet meer dan seconden verschil tussen leven en dood. Je beschermengel was in de buurt.

Als hypothetische stelling kan dit tellen hé? Wel in ons geval is er niks fictief aan. Wij maakten het vorig weekend mee. Je zou voor minder blijven lachen hé. Achteraf.

DSCN1621

 

Geluk wordt pas zichtbaar als het voorbij is. Godfried Bomans

Dit lees je misschien ook graag...

12 Reacties

 1. Goh, wat ben ik blij dat je dat hier nog kan schrijven!

  1. Nana zegt:

   Thx. Ja ik ook!

  2. Nana zegt:

   Ben ik zelf ook. 🙂

 2. Jeetje, heftig!! Je hart zal vast en zeker even overuren hebben gemaakt. Gelukkig goed afgelopen!

 3. Jientje zegt:

  Ik krijg er kippenvel van en ik bedank jouw engel bewaarder. xxx

  1. Nana zegt:

   🙂 x

 4. Wow kippenvel! Wat hebben jullie geluk gehad!

 5. Ma jong wat een geluk hadden jullie… zo zie je maar dat een seconde later of vroeger je hele leven bepaalt… ooit de film “Lola rennt” gezien? Doet me hier helemaal aan denken… pffff wat ben ik blij dat dit goed afliep!

  1. Nana zegt:

   Nee die film ken ik niet. Nu ik dit heb meegemaakt denk ik ook niet dat ik hem nog wil zien. Het gebeuren speelt zich in mijn hoofd regelmatig af als film. Goed genoeg. 😉

 6. wow!

 7. Afschuwelijk… je moet een beschermengel hebben gehad!

  1. Nana zegt:

   Zeker weten!

Reacties zijn gesloten.