September. De kalender is net de zomer gepasseerd. Ik staar door het keukenraam. Tiens, hingen er twee dagen geleden toen het nog zomer was ook al herfstbladeren aan de bomen of zie ik die nu pas? De zomer, goh wat is die voorbij gevlogen dit jaar. Veel oppaswerk en tussendoor het huis restylen was de reden.

Jammer genoeg was dat ook meer dan voldoende om mijn energiepijl tot op de bodem leeg te plunderen. Doe daar nog wat familiale stresssituaties bij en het resultaat kan zich raden… de laatste week van augustus trok ik het echt niet meer.

Het regende veel, 2014 hoort bij de natste zomers van de laatste 20 jaar las ik in de krant, maar daaraan heb ik me geenszins gestoord. Net op tijd ontdekte ik Annie Sloan krijtverf (hier kom ik later uitgebreid op terug) wat me net die extra boost gaf om aan de restyling van ons interieur te beginnen. Alles moest eraan geloven; tafel, kast, lamp, kadertjes, muur… En zeg nu zelf, dat gaat zoveel beter als het geen weer is om een hond door te jagen. Schilderen werkt voor mij net als lezen. Het maakt mijn hoofd leeg en dat had ik nodig, geloof me. De keuken is klaar nu, in het salon ben ik nog bezig. Heel op mijn gemak. Wit wonen is de nieuwe trend en bijgevolg wordt het ook op mijn blog een nieuw item. Beetje bij beetje zal ik in detail de voor en na’s laten zien. 

Verder maakten manlief en ik al eens een fietstocht in eigen streek of wandelden (met en zonder vrienden) en werden regelmatig goed nat, gingen naar een concert of (culinair vegetarisch) uit eten. Ikzelf ging met een vriendin 2 dagen op logement in Nederland (blogpost volgt nog), bezocht zoals gewoonlijk op tijd en stond de kringwinkel, probeerde zo veel mogelijk me-time (lees rust) in te lassen en liet mijn eerste zwerfboek achter. Juli en augustus zagen er in het kort zo uit…
Ook met de kinderen heb ik me goed kunnen vermaken. Onze zomervakantie die zag er zo uit…Waterpret in eigen tuin, fietstochtjes, verkleedpartijen, tafeltenten, film kijken, gezelschapsspelletjes, lezen en voorlezen, kleuren en tekenen, naar de speeltuin, ijsje eten, popjes uit de kringwinkel, nagels lakken, haar pimpen, vormenbokes maken, kokeneten spelen in het speelhuisje, aardbeien plukken, binnenpicknick houden… 

Deze zomer was anders dan anders om redenen die ik liever niet op de blog zwier. Voor veel zaken en mensen vond ik jammer genoeg geen tijd. Vroeger voelde ik me daar schuldig over maar de ervaring heeft me geleerd dat dat onnodige energieverspilling is. Ik kan dat niet meer opbrengen. Misschien maar goed ook. Uit het oog is nooit uit het hart, ik ga er vanuit dat de mensen die belangrijk voor me zijn dat na al die jaren weten. Alle kleine blijken van vriendschap, liefde en geluk maakten er uiteindelijk toch een mooie zomer van. 


Les petites choses n’ont l’air de rien, mais elles donnent la paix. Dans chaque petite chose il y a un ange. 

Aanbevolen artikelen

7 Reacties

  1. Wat een heerlijke, snel verdwenen zomer…<br />prachtig.<br />X Nana

  2. Mooi oprecht blogbericht … xx

  3. Ahh mupke toch! Lekker eerst aan jezelf denken nu, je hebt al een paar supermomentjes vastgelegd hier boven. Ik hoop dat je genietmomenten zich razendsnel opstapelen!! Dikke knuffel! x

  4. het ziet er allemaal prima uit!<br />Zo&#39;n zomer, daar wil je toch elk jaar voor tekenen zeker?<br /><br />Groetjes!

  5. Weet je, ik zie hierboven echt een heleboel leuks! Wat een plezier met de kids! En ook nog eens verven, mijn complimenten heb je!! Doe het lekker rustig aan verder en denk aan jezelf. gr. Hennie

  6. Hey lieverd als ik het hier zo lees vind ik het dan toch heel leuk dat je aan mijn verjaardag dacht :), dankjewel voor je lieve leuke post! Ik stuurde je al een bedankje via mail maar dat adres werkte niet meer zei mijn gmail…<br />En nu valt het me opeens weer in, nu ik je blogpost voorbij zie komen. <br />Ik wens je in ieder geval heel veel Annie Sloan plezier toe. Dikke knuffels!

Reacties zijn gesloten.