citaten en gezegden Frankrijk gedachten persoonlijk

Memories…

‘Home is where memories begin’ lees ik in een boekje. Hmmm… bij deze stelling heb ik toch zo’n beetje bedenkingen.

Het woord ‘thuis’ is voor mij een breed begrip, dat wel, maar… Neem nu op vakantie, daar maak je memories hé. Wel, als we een uitstap gemaakt hebben zal ik zeggen ‘Kom we gaan naar huis’ daarmee bedoelend het gehuurde vakantiehuis… omdat ik me er goed voel.

Ik ben een gevoelsmens en om die reden ga ik heel selectief te werk bij mijn zoektocht. Het vakantiehuis moet met zijn looks en bijbehorende sfeer voor mij het juiste gevoel oproepen anders, goedkoop of niet, wil ik het niet. Ook niet voor efkes, nee. Zelfs een hotelkamer moet voor mij juist aanvoelen. In de Provence wil ik dat het interieur Provence ademt en bijvoorbeeld geen strak wit/zwart design heeft, aan zee dat het die zilte sfeer weergeeft, in de Ardennen veel hout en een kachel of haard,…

Het liefst van al zouden we een huis willen vinden waar we elke keer weer naartoe kunnen maar tot hier toe hebben we het perfecte huis nog niet gevonden. Er was altijd wel iets aan dat óf niet helemaal mijn óf niet zijn ding was. Weet je, ik denk dat we gewoon te veeleisend zijn. Correctie, ik weet dat we het zijn!

Maar bon, het belangrijkste is dat we er elke keer leuke herinneringen van hebben kunnen meebrengen.

Dit lees je misschien ook graag...