citaten en gezegden Frankrijk persoonlijk

Mijn eerste keer…

Manlief was in zijn jeugdjaren al met vrienden wezen kamperen in Saint Etienne du Grés. Voor mij was de Provence een compleet nieuwe ontdekking. Wie had kunnen denken dat de impact zo enorm zou zijn. Ik werd er verliefd! Tot over mijn oren verliefd. En ik ben het nog steeds. Wij zijn het nog steeds. Manlief en ik kijken elke keer weer uit naar ons volgend verblijf. Sinds 2014 hebben we een vaste stek gevonden in Eygalières maar de herinnering aan ons eerste verblijf samen in Cheval Blanc zal altijd onvergetelijk en van onschatbare waarde blijven.

DSCN5338

9 jaar geleden werd ik er zotverliefd. Het domein zal daarom altijd een speciaal plekje in mijn hart behouden. Onlangs deed een klik op de website volop oude herinneringen naar boven borrelen. “Sorry, we’re closed. De laatste gasten zijn vertrokken. Sinds juni 2015 is het domein overgedragen aan andere eigenaars. Momenteel is het gesloten….”  Via via was manlief te weten gekomen dat Château de la Merletade in Cheval Blanc een nieuwe eigenaar had. Eerder was het de thuis van een Belgisch gezin. Eén van hun gîtes was het vertrekpunt van onze allereerste kennismaking met de Provence. We schrijven oktober 2007.

Het begin van een jarenlange en warme relatie en een hoop eerste keren waarover ik toen schreef…

Even onvergetelijk…

provence
Ons eerste glas witte wijn op een terrasje in L’Isle sur la Sorgue

 

provence
Buiten kunnen zwemmen in de herfst.

 

provence
Rijden onder de majestueuze platanen op de D99.

 

provence
Onder de indruk van Eygalières en Les Alpilles.

 

provence
Onder de indruk tout court.

Ja, die eerste keer vergeet je nooit. Na al die jaren zijn er natuurlijk nog veel andere mooie plekjes bij gekomen en zijn er ook weggevallen. Fontaine de Vaucluse bijvoorbeeld zullen we niet snel bezoeken wegens te toeristisch. Dat geldt ook voor de zomermarkt in Saint Rémy de Provence. Waar we vroeger elke woensdag gingen zullen we een bezoek aan de markt daar nu beperken. Eén maal in het voorjaar (samen met vrienden) en één maal op het einde van het seizoen. Nooit tijdens de zomer.

Onze tijdsbesteding heeft ook een metamorfose ondergaan. Zo gaan we niet meer alle dagen naar een of andere markt. Je kan ze op de lange duur met je ogen dicht wel afwandelen hoor. Binnenkort meer info over leuke Franse markten. Struinen over rommelmarkten is iets van de laatste jaren en doen we praktisch elk weekend. Waar je ginder goede en grote rommelmarkten kan vinden wist ik je onlangs al te vertellen. Dit weekend staan er minstens 3 grote op het programma. Benieuwd of we wat leuks op de kop tikken.

 

Wie van zijn herinneringen kan genieten, leeft tweemaal. Martialis

 

Dit lees je misschien ook graag...

6 Reacties

 1. zegt:

  Heerlijk zo’n plek! Wat bijzonder dat je elke keer terecht kunt op hetzelfde adres, maar ook fijn, dan lijkt het net of het van jou is. Mooie spreuk en waar, eerst genieten van het maken van herinneringen, dan van de herinneringen zelf, hoe fijn is dat!

  1. Nana zegt:

   Een eigen plek dat maakt voor ons het verschil. Genieten doen we altijd natuurlijk. 🙂

 2. zegt:

  Wat heerlijk dat je je plek daar hebt gevonden, ik weet daar van mee te praten, hihi.
  Staat jullie caravan daar permanent of gaat hij telkens mee terug? Wij gaan morgen naar onze eerste brocante van dit jaar, leuk.

  1. Nana zegt:

   Oh maar wij hebben geen caravan hoor Marty. ‘t Is Onliemie die met een caravan rondtrekt. 😄 Zolang manlief nog werkende is huren we. Dat is nu toch al een paar jaar dat we in hetzelfde huis verblijven. Wij hebben vandaag onze eerste rommelmarkt gedaan. Niks gevonden op de markt, wel een Ricardglas gescoord in het café. 🙌 Succes morgen.

 3. Hoe treffend, de uitspraak aan het einde. Mooi!

  1. Nana zegt:

   😘

Reacties zijn gesloten.