bloggen persoonlijk

Mijne favoriet…

Ik kreeg een stokje toegeworpen.  ‘Wat is je favoriete woord?’ Een moeilijke vraag voor Nana-heeft-een-hekel-aan-keuzes-maken zenne maar allez, een poging…

Eerst dacht ik aan het woord ‘gezondheid. Belangrijk maar ik bezit het toch al lang niet meer dus, afgebonjourd.

Dan dacht ik aan ‘thuis’. Een woord dat me nauw aan het hart ligt en een plaats waar ik door de afwezigheid van het eerste woord nogal veel tijd doorbreng. Alleen, met mijn gezin of met vrienden… het maakt niet uit, ik ben graag thuis. Zoals het bordje naast onze deur weergeeft, iedereen is er van harte welkom.

‘Thuis’ roept vooral een warm gevoel op dus waarom niet gaan voor warm dacht ik toen. Ook een woord dat bij me past. Ik hou van mensen met een warme persoonlijkheid, de warmte van een stem of instrument, een lied of gedicht met hartverwarmende tekst,… Het woord doet me ook denken aan oma-zijn, gezelligheid, zon, zomer, vakantie, zonsop- en ondergang, diepe vriendschap, rood, herfst, een haardvuur, chocolademelk met slagroom, glühwein, tomatensoep met balletjes, koffie.

Als je al deze dingen optelt kom je automatisch bij ‘genieten‘. Ronduit een prachtig woord dat groot en vetgedrukt in mijn woordenboek staat. Genieten kan best in je eentje maar is het niet veel leuker mét iemand? En dus komen we eindelijk aan mijn meest favoriete woord, gegoten in een zin die naar mijn gevoel tegelijk alles wat ik hier schreef mooi samenvat… Kleine dingen maken het leven mooi maar nog zovéél mooier als je ze samen kan beleven met mensen die om je geven.

Mijn favoriete woord: SAMEN.

Dit lees je misschien ook graag...