persoonlijk

Op z’n Grieks…

Nee nee lees niet verder als je denkt dat dit te maken heeft met een favoriete standje of kinky goestingske. Het gaat hier over mijn poezelige voetjes. Eén van de weinige dingen aan mijn lijf waar ik tevreden van ben trouwens. Zélfs ondanks het feit dat ze niet perfect zijn. Ging dat met de rest van mijn lijf ook maar zo makkelijk.

Aan je tenen zou je je karakter kunnen (laten) aflezen naar ‘t schijnt. Tenenlezen noemen ze dat. Elke teen staat voor een bepaalde eigenschap. Ze tonen hoe er met gevoel en verstand wordt omgegaan, welke sterke en minder sterke kanten er in je karakter zitten etc..

Neem nu bijvoorbeeld de rechtse voet. De grote teen (ether) is de vreugde-teen. De mijne is ne goeie dikke en ik ben meestal nogal een vreugdevol persoon dus dat kan kloppen. De tweede teen (euhm, de wijsteen?) is de wens-teen (lucht). De mijne is nogal aan de lange kant (langer dan mijn grote teen, m.a.w. Grieks), en dat komt weer perfect overeen want ik ben inderdaad nogal veeleisend op het wens-gebied. Tja, het leven is te kort om alles uit te stellen dat na je pensioen hé zeg. Als je dat al haalt trouwens. De derde (vuur) is de doe-teen. Veel willen maar niet kunnen, jaja, zo ziet dat teentje er ook uit. De vierde (water) is de gehechtsheid-teen. Ik ben nogal aanhankelijk en hecht nogal aan (soms te) veel dingen belang en dat is aan dat forse teenje ook te zien. Het kleinste, pinkteentje (aarde) is de onzekerheid, angst-teen. Als het van mijn karakter afhangt zou die wekelijks of zelfs dagelijks moeten krimpen en groeien. Aan de linkse voet zit onder andere de sexualiteit-teen, de verdriet-teen en op mijn tweede, Griekse, teen de gevoel-teen. Over die kant zullen we wijselijk maar zwijgen dan. Eigenlijk ben ik best benieuwd naar een juiste tenenlezerij door een erkende lezer. Jezelf beter leren kennen kan nooit kwaad. Toch!?

Dit lees je misschien ook graag...