persoonlijk

Oud wijf en bakvisgedrag…

Nip Tuck, ooit al gezien op televisie? Wel dat is een leuke serie over plastische chirurgen. Knappe chirurgen!
Ik zie je nu al fronsen “Nana, wat heeft dit nu weer met die titel te maken?!” Je kent me ondertussen al wel hé… geduld, geduld. Iedereen kan beamen dat een televisiedokter meestal wordt gespeeld door een bepaald type man. Beetje babyface, knap, perfect lijf, niet te jong, …. Je kent dat wel. En weer zie ik bij het lezen die wenkbrauwen gaan. Voor de goede orde, we spreken hier niet over Spoed enzo maar over de (goede) Amerikaanse, Australische en Engelse series.
Oké, stel nu dat je zo’n knappe dokter tegen het lijf loopt op een moment dat je er niet uitziet. Je haar niet gebrusht, trainingspak aan (net niet
gescheurd maar wel een vlek op), geen make up, tuinklompen aan je voeten,… Zo’n outfit op een dag waarin je in niks zin hebt en het je allemaal niet kan schelen. Dan zak je toch terplekke door de grond van schaamte.

Geloof het of niet maar gisteren had ik het toch wel aan mijn fles zeker. Mijn ventje bracht onverwacht zijn carpoolmaat (lees: type knappe televisiedokter) mee naar ons huis. Zonder vooraf een belletje te geven! Ik was foto’s aan het maken voor een postje (nee, niet dit postje spijtig genoeg) en opeens hoorde ik roepen: “Schaàaat, ik heb een gast meegebracht!!” Ik voelde me al een beetje “onwel” worden want ik zag eruit als een paar regeltjes hierboven beschreven. En toen wist ik nog niet eens wie de gast was hé. Tot de keukendeur openging en dokter carpool binnenkwam. Ik wist niet waar kruipen. Ik voelde me langs de ene kant een oud versleten wijf omdat hij me zag in mijn minst mooie gedaante (zie hierboven, weet je wel) en ook een beetje bakvis want hij is écht wel heel knap. Hey zeg, voor hetzelfde geld had ik daar in mijn blootje gelegen hé. Ventje had dan wel geroepen vóór hij binnen kwam maar verdorie om welke reden! Waar kon ik nog naartoe!? Het tuinhuis? Over de poort springen? Achter de zetel kruipen? Gelukkig begon de hond waanzinnig te blaffen en had ik een uitvlucht om de tuin in te spurten. Weg van de dokter die toch maar een blitzbezoek van een 5-tal minuten bracht. Oef. Mijn ventje heeft het fel te verduren gehad nadien en op zijn eerste communiezieltje moeten beloven dat hij dat nooit meer zou doen. Nooit!

Dit lees je misschien ook graag...