persoonlijk

Plan B…

Waarom gaat zo’n eerste dag na de vakantie nooit volgens de vooropgestelde planning bedenk ik me een paar keer vandaag.

Eerst kom ik tot de constatatie dat ik, na een paar weken mijn bankkaart niet te hebben gebruikt, mijn code denkelijk vergeten ben. ‘t Is te zeggen, ik twijfel tussen 3 combinaties. Ik schuif de schuld in de schoenen van menopauzetoestanden. Eerst maar eens langs de bank dus om te checken wat de mogelijkheden zijn zonder dat het machien mijn kaart opslurpt. Klein chanceke, de eerste combinatie die ik probeer is de juiste.

Dan op naar de supermarkt, ge kent dat wel van die dode muizen in de kast. De eerste waar ik halt hou is gesloten maandagvoormiddag, supermarkt 2 ook, nummer 3 idem. Plan B dan maar. Gelukkig is de groentenwinkel wél open dan heb ik tenminste toch dat, denk ik bij mezelf. Deels veganist zijnde is dat meer dan voldoende om de dag door te komen.

Ondertussen is het al zó laat dat ik in alle gauwte bereken dat het nog net moet lukken om de hond te gaan afhalen in zijn hotel. ‘k Moet namelijk tijdig thuis zijn voor de nieuwe poetshulp die vandaag voor het eerst komt. Op de terugweg kom ik terecht in een herfststorm en een regenvlaag om U tegen te zeggen. Wat een kloteweer! De lucht ziet niet grijs maar zwart. Mijn ruitenwissers doen overuren en nog zie ik amper een paar meter ver. Ik strompel met pak, zak en hond binnen en merk met één oog op de klok dat eten en alle andere plannen die ik nog had voor later (of morgen, overmorgen,… ?) zullen zijn want daar gaat de bel al. Terwijl ze zich voorstelt hoor ik haar in één adem zeggen dat ze vanaf volgende week een andere job heeft, bij een andere firma. Djeezes, ik heb dus geen poetshulp, ik had er één. Vandaag. Ook hier op naar plan B, het voorlopig zelf doen.

Mijn dag is nog maar half en hij ziet er al helemaal anders uit dan ik had gedacht. Plan A was op het gemakske gewoon worden aan het dagelijkse leven maar die gedachte is duidelijk ontsproten uit het relaxte brein van een vakantieganger. Back to daily life… realistisch zijn en overgaan naar plan B zekers? Waar is mijn agenda!? Niet gedacht dat ik al zo snel aan een stevig taske koffie zou toe zijn …

Dit lees je misschien ook graag...