persoonlijk

Provence…

Verleden week had ik weinig tijd om te bloggen. Ik zat namelijk al voor een andere, ook leuke, reden op de laptop. In oktober gaan we een weekje naar de Provence en een geschikte verblijfplaats zoeken was de boodschap. Véél tijd is daarin gekropen en daarbij ook nog op een normaal ritme bloggen was te veel van het goede. Ik weet als geen ander wat keuzes maken is. Niet dat het bloggen al terug op zijn gewone pijl is want ondertussen zijn er dan weer andere dingen die voorrang krijgen en al mijn energie opslorpen. Enfin, dat is stof voor een andere blog.
Waar waren we gebleven? We hadden nogal een wensenlijst: Rustige chambre d’hôte met kitchenette of een kleine gîte, verwarmd zwembad, als het kon ook nog een jacuzzi, schappelijk in prijs én in het midden van de Provence. Met de detailkaart van Frankrijk naast ons hebben we dagen gezocht. Altijd was er wel iets dat niet klopte. Of het was te ver uit de richting, te duur, te druk, geen zwembad, niet verwarmd, bezet,… Uiteindelijk hebben we toch iets gevonden dat aan onze criteria voldoet. Alleen de jacuzzi moesten we uit onze kop zetten. We gaan de rit wel niet in één keer doen en zouden tot aan Beaune of Chalon rijden en daar ergens overnachten. Ventje zoekt nu nog naar een gezellige chambre d’hôte waar we ook eventueel kunnen avondeten. Hij heeft zoal het één en ander op het oog zei hij gisteren. Vanavond gaan we dat samen eens bekijken. Die voorbereidingen zijn al een avontuur op zich hé. We kochten een paar reisgidsen en surften samen op het net op zoek naar leuke en interessante dingen. Op tafel mochten wat olijven en een glaasje rosé daarbij niet ontbreken.

Al zolang wil ik naar de Provence maar het was er nooit van gekomen. Met kleine kinderen vind ik dat maar niks en toen ze groter waren en we eindelijk konden gaan werd ik ziek. Sinds de kinderen uit huis zijn hebben we zo onze vaste planning van reizen. Natuurlijk altijd buiten het seizoen. Maar, tijdens onze vakantie in juni kunnen we niet gaan want dan is het daar te warm en in het voorjaar willen we liever naar Normandië met de hond. Het wordt dit najaar dus. Een gok want met het weer weet je nooit. Normaal zou het daar qua temperatuur goed moeten zijn maar voor hetzelfde geld hebben we een week regen. Geen erg, we zien wel en tellen uiteraard met plezier af.

Dit lees je misschien ook graag...