citaten en gezegden kringwinkel enzo mijn huis persoonlijk post verzamelen

Sarah Kay en ik…

Toen ik zwanger was van dochter koos ik Sarah Kay uit als thema voor de babykamer. Hoe ik een paar jaar geleden juist begonnen ben met mijn verzamelwoede weet ik niet meer. Als ik het me goed herinner was het een Panini plakboek dat de aanzet gaf. Ondertussen heb ik toch al wat bij elkaar. Gevonden op rommelmarkten, in kringwinkels en gekregen van vrienden en familie.

Zo fijn dat anderen aan je denken als ze wat tegenkomen. Echt iets om dankbaar voor te zijn en dat mag nog wel eens gezegd. Zo kreeg ik deze week weer leuke post van Els. Zij beplakte speciaal voor mij 2 schriftjes met bruikbare knipsels uit een volgekribbeld Sarah Kay boekje dat ze in de kringwinkel vond. Het is waar, alles kan gered worden, óók met een volgeschreven boekje kan je nog wat. Dank je wel Els!

2014-11-25 09.15.31

Het pronkkastje dat ooit dienst deed als kastje voor de Ricard glazen (en daar al lang te klein voor is maar dat is weer voor een andere post) is nu helemaal voor de S.K. verzamelobjecten. Vanaf mijn bureau heb ik er een mooi zicht op.

Wat  zit er allemaal al tussen… twee notaboekjes, een bladwijzer, schaaltje, blik, boekje, kaartje, puzzel, beeldje en een kwartet.

sarah kay

Aan de muur boven het kinderbedje hangen de typsche spiegels met Sarah Kay afbeelding op. Allemaal gevonden op rommelmarkten. De pop in de doos kreeg ik van schoonzus, die is een krak in het vinden van zulke dingen. Meer dan de helft van wat er in mijn kastje staat kreeg ik trouwens van haar. Ik vond identiek dezelfde pop, maar groter, onlangs op een rommelmarkt en gaf ze kado aan mijn kleinste hartediefje. De andere met het grijs kleedje vond ik ook op een rommelmarkt. Het roze dekbedhoesje dat ik ooit, meer dan 30 jaar geleden, kocht toen dochter geboren werd ligt in het babybedje waar haar dochtertje in slaapt als ze bij ons is. Het is nog in perfecte staat. Dat is zó fijn!  In de nieuwe boekenkast (goh daar heb ik ook nog steeds niets over geschreven) staan dan weer al mijn Sarah Kay boeken. Vorig weekend nog vond ik er toevallig eentje in de kringwinkel; Sarah Kay op vakantie. Oh een dagboek heb ik er ook van. Dat kreeg ik dit jaar van mijn schoonzus voor mijn verjaardag. Al een half jaar vraag ik het me af… zal ik er in schrijven of hou ik het leeg? Ik twijfel, maar dat is niks nieuws hé.

Les gens qui aiment ne doutent de rien, ou doutent de tout.

H. de Balzac

Mensen die liefhebben twijfelen aan niets, of twijfelen aan alles.

Dit lees je misschien ook graag...

11 Reacties

 1. vera zegt:

  Ik zou heel graag de pop van Sarah Kay in het grijze jurkje kopen van iemand.

  Het heeft persoonlijke hele bijzondere waarde voor mij.

  Iemand een gouden tip?

  Gr Vera

  1. Nana zegt:

   Sorry Vera maar de mijne is niet te koop. Rommelmarkten afschuimen of in de kringwinkels gaan kijken, vooral op retrodagen, zou ik als tip geven. Zo vind ik meestal ook mijn items. Succes!

 2. Wat een pracht verzameling. Ik hou ook zo van die mooie tekeningen.
  Geniet nog veel van je mooie Sara’s 🙂
  Grtjs
  Daniëlle

 3. Sarah Kay… Het hebbeding in mijn puberteit! Ik had ook ongelooflijk veel maar … (ik durf het niet te zeggen… aiaiaia… allemaal weggedaan (gegooid)) Erg hé…
  Maar nu ik weet dat jij dat verzamelt zal ik extra uitkijken in de kringloopwinkels…
  Je hebt een prachtige verzameling en …een prachtig kastje om dat allemaal uit te stallen!
  Enne nog iets…. kijk es naar je mail! 😉
  Lieve groetjes

 4. Wat een leuke verzameling!!

 5. Oh Sarah Kay is so cute. Ik verzamelde haar vroeger ook. Nou ja heb nog steeds mijn mini popje van haar, een grote was te duur voor mijn ouders hun beurs. Ik had ook twee posters van haar boven en naast mijn bed hangen, met wereldse spreuken die ik mijn hele leven al met me mee neem. Hoe hij precies gaat weet ik niet meer, maar ‘het zijn de kleine dingen die het hem doen’ was het… Die andere weet ik niet meer, heb ze ooit in mijn rommelmarktverkoop tijd verkocht ;).
  Je hebt een hele mooie verzameling lieverd, geniet er maar van en die lieve Els heeft ook weer geweldige lieve post bezorgd. Dikke knuffels!

 6. Het ziet er zo gezellig uit! En mooi de herinneringen die je erbij hebt. Genieten geblazen 🙂

 7. Graag gedaan hoor! Het kind dat heeft durven tekenen over Sarah Kay, ….FOEI!
  Maar alé, een paar prenten vielen nog enigszins te redden!
  En dan nu : MY GOD!!!!! jaloers op jouw collectie 🙂
  En op het Kastje!!!!
  Moest je het ooit beu worden om het te verzamelen breng het dan maar met kastje en al naar hier 😉

 8. O ja, Sarah Kay, gaaf. Dat brengt herinneringen naar boven.

 9. Ooowww, dat is echt een heel leuke verzameling!

 10. Sarah Kay is echt de max. Indien ik mij niet vergis, zijn mijn zus haar geboortekaartjes met tekeningen van haar hand. Ik hou je op de hoogte. Zelf heb ik hier ook nog een boekje van haar liggen waar ik aan verslingerd ben. Top verzameling heb je!

Reacties zijn gesloten.