Wie kent er niet de spreuk
Wie bang is krijgt ook slaag
Hoewel ik me er niet op
verheug
Lijkt wat me te wachten staat
Geen onoverkomelijk
probleem
Maar eerder een noodzakelijk
kwaad
Wakker worden zal ik wel
Verzeker ik mezelf bewust
Een narcose is toch
kinderspel
Voor een man die weet wat
hij doet
Daardoor kan straks dus iedereen
Weer kijken op mijn onnozele snoet.

© Nana –  Tartelette Maison

Klik voor meer eigen gedichten.

Morgen is het zover. Om 7 uur ’s ochtends moet ik in het ziekenhuis zijn. Nuchter natuurlijk. Niet dat ik me een stuk in mijn kraag zou willen drinken, maar ja. Nee, ik weet wel dat ik gewoon vanaf middernacht niets meer mag eten en drinken. Mag ik ook zo’n mooi groen of wit frakske aandoen. ‘t Zal wel een beetje koud zijn aan mijn poep. Ik ga met een vrij gerust hart binnen hoor. Ze zullen het knobbeltje verwijderen en naar het labo sturen voor onderzoek. Het gaat heel waarschijnlijk over een fibroadenoom maar 100% zeker waren ze niet na de biopsie. Omdat het
ondertussen ook weer groter is geworden moet het er dus uit. Voor zekerheid. Alleen voor de narcose ben ik wel bang. Met al die medicatie die ik neem? Maar zoals ik al schreef in mijn gedicht: wie bang is krijgt ook slaag. Dus verstand op nul en gaan met die banaan.

Onze hond gaat straks voor enkele dagen op hotel. Zowel voor mij als voor hem beter zo. Vandaag nog eerst naar kine en dan de rest van de dag wat rommelen en zo weinig mogelijk nadenken. Morgen gaat mijn ventje alvast niet werken en ook de kinderen hebben beloofd om langs te komen. Mijn moeder komt een paar dagen helpen met het huishouden zodat mijn ventje niet alle dagen brood moet eten want koken kan hij niet. Het zal hier op mijn blog dus weer even stil zijn.

See you!

Aanbevolen artikelen