België persoonlijk resto Tips vegan

Shop in Antwerp…

Even boodschappen doen in Antwerpen, dat was het plan woensdagmiddag, met het Natuurhuis en Pipoos als doel. Maar zoals je op ShopinAntwerp.be kan zien zijn er véél leuke winkels in ‘t stad. Tel dat en gezellige straten op bij een zalig weertje en tja, de plekploaster in mij komt naar boven hé.

 

Nog nooit was het zo lang geleden dat ik alleen (of zelfs met vriendinnen) op een weekdag in Antwerpen was. Van voor de winter deze keer. Veel tijd had ik niet maar de zin om een korte wandeling te maken kon ik echt niet onderdrukken. Het bracht me onder meer langs de prachtige stadsfeestzaal en The Chocolate line op de Meir, de recente en toffe pop-up shop Atelier Pistolet in de Jezusstraat en langs één van mijn favoriete woonwinkels d’Eyckenboom aan de Melkmarkt waar ik me altijd meteen in Provence waan. Bij vegetarisch eethuis Madre Tierra aan de Minderbroerdersrui wilde ik ook stoppen, zeker nadat ik had gemerkt dat de website al een tijd offline was. De reden was heel simpel, verandering van eigenaars. Een website is niet meteen een prioriteit vertelde de 24-jarige eigenaar me en wees susta.be aan waar voorlopig hun info (en tegelijk nog andere duurzame tips in Antwerpen) te vinden is. Aan het gezellige interieur en het concept is verder weinig of niks veranderd; het beste van moeder aarde waar iedereen, maar zeker vegetariër en veganist, zich thuis zal voelen. Vroeger ging ik er voor de lekkere vegan broodjes en havermoutpap (de pap staat nu niet meer op de kaart maar is op vraag nog wel beschikbaar, hetzelfde geldt voor vegan croissants). Een ontbijt- en lunchplek (jammer genoeg niet open in het weekend) om in de toekomst opnieuw uitgebreid te gaan verkennen!

Dit lees je misschien ook graag...

7 Reacties

 1. zegt:

  weer enkele mooie tips voor een volgend bezoek aan " 't Stad"… 😉

 2. zegt:

  Dus jij hebt genoten! Daar was het ook echt weer voor.<br />Zou je mij kunnen mailen op ooknuendan@gmail.com, want ik kan je adres nergens meer vinden voor de Swap. Groetjes Mieke

 3. zegt:

  Mooie dag zo te horen! Heerlijk om er zo even helemaal uit te zijn, kan je weer helemaal herladen van terugkomen. <br />Klinkt goed, dat vegetarisch eethuis (zou willen dat wij er ook zo eentje hier in de stad hebben!!) <br />Alvast een heel fijn weekend

 4. zegt:

  Lijkt me een geweldige dag!<br />Liefs Els

 5. zegt:

  Jij hebt echt van het zonnetje geprofiteerd, groot gelijk, wou dat ik mee was! Maar ik heb ook genoten van mijn werkzaamheden in de tuin! Dus ook in het zonnetje!

  1. &#39;t Was onverwacht en &#39;k had echt te weinig tijd anders had ik je zeker meegevraagd!

 6. Klinkt heerlijk ontspannen

Reacties zijn gesloten.