kringwinkel enzo lezen mijn huis persoonlijk

Spreuk van de maand

Een nieuw hebbeding en de ingeving om elke maand een spreuk te belichten. Ik zal hem ook delen op de blog met tegelijk inkijk in ons interieur van dat moment.

Meestal koop ik mijn decoratiespulletjes bij de kringwinkel. Toch zijn er dingen die je er zelfs na lang zoeken niet kan vinden. Zo ook het nieuwe hebbeding. Nu ik er bij Zeeman eentje zag liggen voor 4,99 euro kon ik me niet meer inhouden, een letterbord.

De eerste spreuk is een aangepaste versie die perfect past als wens voor het nieuwe jaar.

Maak 2019 zo #geweldig dat 2018 jaloers wordt!


Origineel: Maak vandaag zo geweldig dat gisteren jaloers wordt.

De originele spreuk zat dit jaar in mijn Christmascracker. Een leuke om mee te starten. Ik kleefde hem ook in mijn bullet journal als spreuk van de maand.

Het letterbord staat op de kaderhouder in ons wintersalon. Het grote ronde houten bord is een kringloopkoopje en stelt de maan voor. De houten boompjes zijn handgemaakt door iemand uit ons dorp. Het kleine boompje met bollen komt van Big Bazar. De huisjes zijn kringloopkoopjes. Natuurlijk mogen de gekregen kerstkaarten niet ontbreken. Die blijven daar nog wel een hele poos hangen.

De layout van dit stuk muur wil ik binnenkort trouwens eens herbekijken. Ik heb al wel een idee met kaders errond enzo. Het wordt een project voor de komende maand. Wordt vervolgd…

Heel veel kerstdecoratie zal je verder bij ons niet meer vinden. Omdat we na kerstdag geen feesten meer hadden/hebben behield ik enkel een paar mooie items voor de sfeer en liet de rest terug op zolder zetten.

De unieke kerstboom die ik verleden jaar maakte mag nog wat licht geven in de duisternis. Ik ben er nog steeds heel blij mee. Het witte hertenkopje van 15 cm hoog is een koopje (3 euro) uit Nederland. Het klokje was enkele weken terug nog roze. Ik schilderde het zwart met een restje krijtbordverf uit de Action.

Frostie de sneeuwman met aangepaste wens op zijn boompje. Achter hem één van mijn nieuwste aanwinsten uit de kringwinkel, een grote vaas in bamboo.

Een grote witte kralenster is vervangen door een zwarte &.

Op de salontafel een mooi blad in vol hout, deze week gekocht bij kringwinkel De Cirkel. Ernaast “nieuwe” lectuur, twee boeken over de Provence die ik op een tweedehandssite vond. Ik was er al lang naar op zoek.

En een prachtig schoteltje in keramiek dat ik als verjaardagskado kreeg van mijn vriendin. Perfect voor deze stermuntjes.

In de rest van het huis geen spoor meer van de feestdagen. Voor ons waren ze snel voorbij. Enkel op kerstdag was het full house en nadien hadden we een paar dagen 3 logeetjes van kinderformaat. Op feestgebied is de rust dus al lang weergekeerd en ik kan niet zeggen dat we dat erg vinden. Ook de overgang van oud naar nieuw zal kalm verlopen. Om praktische redenen vieren wij dat pas binnen enkele weken.

Wie wel feest: GENIET ERVAN! Wij zien elkaar volgend jaar terug. En vergeet niet…

Dit lees je misschien ook graag...