sterke vleugels junkjournal
mijn familie persoonlijk woord in beeld

Sterke vleugels aub meneer Merlijn

Het knarst, het botst, het valt. Genadeloos. Brokstukken die mijn handen nog krampachtig proberen op te vangen vermengen zich met de scherven van mijn hart. Randen vlijmscherp. Tot bloedens toe.

Diep in mijn binnenste kijk ik neer op mijn klein maar verbrokkeld wereldje. Het stevig hoopje zand dat ons hecht gezin eens was valt al een poos als fijne zandkorreltjes tussen onze vingers op de grond. We begrijpen het niet. De coronacrisis heeft er geen goed aan gedaan maar hoe het uiteindelijk zover is kunnen komen weten we ook niet. Praten heeft niet geholpen. Integendeel. Het leek of we het alleen maar erger gemaakt hadden.

We houden hoopvol en gedreven vast aan wat er nog rest, en da’s meer dan de moeite om voor te vechten. Meer kunnen en willen we niet (meer) doen.

Voor manlief en mezelf is ons gezin het allerbelangrijkste in ons leven. Liefde, tijd, respect, betrokkenheid en dankbaarheid. We hebben het voor elk in overvloed te geef. Het is als ademen. Van levensbelang. Iets om te koesteren als je het krijgt zonder dat er iets tegenover staat. Niet moeilijk om dát te beseffen, toch!?

Enfin, en dan zal je zien dat een ongeluk nooit alleen komt. Alsof de miserie die we door moeten niet volstaat zweeft sinds een paar maanden de grote vieze K boven ons huis. Valt hij of valt hij niet? Deze week valt het verdict. Wat komen moet dat komt. Ondanks alles zijn we er klaar voor. SAMEN. En we zijn natuurlijk dankbaar om de extra handen die zich in de onze leggen.

Als het nodig mocht zijn vraag ik aan Merlijn alvast om een set sterke(re) vleugels. Alsjeblieft meneer Merlijn?

Ach meneer een mooie vogel wil ik zijn.

Merlijn zei jongen luister even, als je dat wil zal ik het geven,

bedenk alvorens uit te kiezen, je zou een mooie kans verliezen,

wil je dan liever niet wat kracht, en heel de wereld in je macht,

of wil je rijk zijn en heel wijs, of koning in een groot paleis?

Maar de knaap zei onbevreesd meneer, meneer, ach meneer,

ach meneer een mooie vogel wil ik zijn met sterke vleugels alstublieft

meneer Merlijn. Een mooie vogel in de lucht met pluimen, poten en een vlucht

en alle kleuren van de regenboog. Ach meneer een mooie vogel wil ik zijn.

Uit: De vogel van Tim Visterin

Dit lees je misschien ook graag...

1 Reactie

  1. zegt:

    Heel veel sterkte wens ik je toe.

Reacties zijn gesloten.