Flexitariër persoonlijk

The story of my life…

Time to watch weight. Allez, toch bijna. Eerst nog de restjes van de feestdagen verwerken zodat alle te erge verleidingen uit de kasten verdwenen zijn. Volgende week pas starten we met onze jaarlijkse periode weight watchers. Of het nodig is? Nou en of, zouden Bob de Bouwer en zijn collega’s zeggen.

De laatste keer dat ik erover schreef is nu alweer een half jaar geleden. Toen had ik blijkbaar nog de intentie om verder te doen tot in juli maar dat is er niet meer van gekomen. Toch was ik toen al alle gewilde kilo’s kwijt en kwam ik tijdens de vakantie in Frankrijk op 2 weken maar een verwaarloosbare hoeveelheid terug bij. Voor mij een absolute overwinning. Downside… ze zijn er allemaal terug bij. Allemaal hé! Ach, het is de story of my life. Elk jaar hetzelfde liedje dus. Nu de menopauze er stilaan blijkt aan te komen zal het er niet makkelijker op gaan.

Net als bij eender welk dieet vliegen de kilo’s er terug aan eens je weer normaal (lees: meer en ongezonder) begint te eten en dat is met weight watchers niet anders. Een heel jaar het systeem volgen zou best kunnen maar ik zie het zelf niet zitten. Daarbij ben ik ook nog een emo-eter, iets wat jaarlijks goed is voor goed wat extra gewicht.

Meestal begin ik met ww ergens in januari tot eind mei. Dit jaar staan er heel wat familiegebeurtenissen/feesten op het programma en daar wil ik er (alleen al voor de foto’s die me achteraf anders enkel maar kunnen affronteren) natuurlijk weer op mijn best uitzien. Het lukt me elk jaar dus waarom dit keer niet? Deadline is midden mei. Honger zal ik niet lijden en saai konijnenvoer zal het ook niet zijn.

Rauwe tonijn (of zalm) met spaghetti van courgette, voor 2 pers: Schil een courgette en schaaf ze in slierten met een dunschiller of een mandoline. Doe de slierten in een kom. Hak 1 bosje bladpeterselie en doe ze bij de courgetteslierten. Meng voor de vinaigrette 6 el notenolie met het sap van 1 citroen, fleur de sel en peper. Giet de helft van de vinaigrette over de slierten en laat marineren in de koelkast. Verdeel 200gr tonijn (of zalm) over de borden en schik de slierten in het midden. Bedruip met de vinaigrette en garneer eventueel met gedroogde roze besjes. Geroosterde pijnboompitten zijn hier ook lekker bij. Voeg ze pas op het laatste moment toe, net voor het opdienen. Gebruik minder vinaigrette en dit gerecht past perfect binnen je dieet.

Dit lees je misschien ook graag...