citaten en gezegden gedachten persoonlijk

Trendy grijs…

Al heel vroeg begon ik grijze witte haren te krijgen. Al van jongs af kleur ik mijn kop dus maar dat begint alsmaar meer te wringen. Aan mijn slapen komen snel weer de witte haren door en de lelijke uitgroei die na 3 weken al heel zichtbaar is maakt dat elke zes weken naar de kapper gaan geen mogen maar moeten is.

Hoe zou ik staan met een grijze, witte of peper-en-zout kop haar, vroeg ik me al een tijd af. Oké, ik ben nog geen 50 en dat is misschien te jong om al met zo’n coupe rond te lopen. Zeggen ze. Zelf heb ik er eigenlijk geen problemen mee. Denk ik.

Toen ik er eerder met andere vrouwen en vriendinnen die ongeveer mijn leeftijd hebben of wat ouder zijn over sprak, werd al snel duidelijk dat het probleem meestal niet bij de vrouwen zelf ligt maar bij de wederhelft.  De vrouw is het haarkleuren beu, de man heeft liever dat ze nog een aantal jaren doorbijt. Terwijl dames grijs haar bij de heren sexy vinden is dat andersom blijkbaar niet het geval.

Voor ik naar de kapper ging vandaag had ik op internet al gezocht naar mooie en trendy kapsels waarbij ik met mijn nieuwe witte kop niet meteen 10 jaar ouder zou lijken. Zo ijdel ben ik wel dat ik dát liever niet wil. Ik vond er twee die mij wel aanspraken…

2015-01-07 08.53-trendy grijs kapsel

Nu heb ik wat mijn haar betreft nooit raad gevraagd aan manlief. Alle kleuren van de regenboog heb ik bij wijze van spreken al gehad en kapsels van heel kort tot lang, krullen en strak. Hij moest het maar nemen zoals het was. Hoe het dan komt dat ik toch mijn zin niet echt durf door te drijven weet ik niet. Omdat er veel vrouwen zijn, inclusief de kapsters, die het in mijn plaats niet zouden doen? Omdat ik schrik heb dat ik er echt veel ouder ga uitzien? Omdat ik schrik heb dat manlief me niet mooi gaat vinden? Misschien om al die redenen samen? Wie zal het zeggen. Wat ik wel weet is dat het vooral jonge(re) vrouwen (waaronder dochter en schoondochter) waren die een negatief advies gaven en dat gaf me dan weer moed om het juist wél te doen.

DSCN0081kl

Ge weet het hé, ‘t is niks nieuw, ikke eeuwige twijfelaar… Toen ik bij de kapster mijn idee van kleur en kapsel liet zien was iedereen in het kapsalon tegen.  Zachtjesaan lichter van kleur dan maar? Nee, ook dat zouden ze in mijn plaats niet doen. Ik vond het een goed plan. Witte lokken zou het contrast te groot maken zei de kapster, die moesten asblond. Ik besloot haar maar op haar woord te geloven. De kapster lost het altijd op. Qua donkere kleur koos ik chocola. Het kapsel zelf werd een combinatie van de twee op de foto bovenaan. Volgende keer is het de bedoeling om er meer lichte stukken in te brengen. Denk ik.  Eerst de mening van manlief maar eens afwachten, al kan ik natuurlijk ook gewoon stoppen met nadenken…

 

Mensen die niet te veel nadenken zien er doorgaans jonger uit. Charles Bukowski

Dit lees je misschien ook graag...

18 Reacties

 1. Ik sluit me aan bij Onliemie, deze morgen nog even gekeken maar nog geen grijs genoeg … dus morgen maar weer laten kleuren. Maar vanals ik er genoeg heb, dan laat ik het ook zo, want grijs met een mooie snit is suuuuuuupermooi! Dus zeker doen en je eigen gevoel volgen, want dat is vast prachtig!

 2. ZIet er al goed uit zoals ik al zei 😉 Je haar kleurt “passend bij” naarmate je ouder wordt en je huid verandert. Des te donkerder je je haar kleurt, des te opvallender wordt ieder rimpeltje en pukkeltje in een verouderend gezicht (Pas op hè, Ik zeg niet dat je oud bent hoor, want ik ben nog ouder zelfs ;-))
  Dus grijs kan je zelfs jonger doen lijken in de meeste gevallen, zachter in ieder geval.
  En dat een kapper zegt dat je ze beter kunt blijven verven is meestal voor hun beter dan voor jou 😉 (Pas op hè, ik kraak ook geen kapper af, want ik ben er zelf een ;-))

  1. Nana zegt:

   Zo donker ik vroeger echt was kan ik nu niet meer gaan. Zou inderdaad niet mooi zijn. Ook mijn wenkbrauwen zijn al veel lichter en deels wit/blond geworden. Ik ga gewoon doen waar ik me goed bij voel. ‘k Heb nog 5 weken de tijd om het te laten bezinken. 😀

 3. zegt:

  zachtjesaan je haar inkleuren tot je aan je échte grijze haartjes zit lijkt me wel een goed plan. Of je er dan ook nog toonbaar uitziet moet je zelf beslissen

  1. Nana zegt:

   Mijn moeder zegt al van kleinsaf tegen mij: gij staat met alles, zelfs met een snotneus. 😀

 4. Inge Roosen zegt:

  ah… Emmylou Harris…
  Nog iets wat we gemeen hebben 🙂 Ook ik kleur mijn haar al héél lang omdat er al vroeg grijze haren kwamen piepen. En ik ben het ook beu, dat verven en die uitgroei na 3 weken en het feit dat de haren van onder altijd donkerder zijn dan van boven omdat ik het zelf doe, dus die uitgroei heeft altijd een lichtere kleur.
  Wat we niet gemeen hebben is het getwijfel, ik ben er zeker nog niet aan toe om het niet meer te verven. Ben ervan overtuigd dat het mij stukken ouder zou maken, maar bij mij is het ook grijs en niet wit.
  Ik denk dus dat ge vooral moet doen waar gij u het beste bij voelt en dat zult ge wel rap merken denk ik. (en adviezen…ach de ene vindt dit mooi en de andere niet dus doe wat gij zelf wilt) En als het tegenvalt…ge zit er inderdaad niet voor de rest van uw leven aan vast.
  Wat ik nu zie op de foto vind ik wel al mooi, ziet er zacht uit.

  1. Nana zegt:

   Kan er nog 5 weken over nadenken of ik een stap verder ga of niet. Schone madame hé die Emmylou. 🙂

   1. Inge Roosen zegt:

    Dat heb ik inderdaad altijd al een heel schoon madam gevonden!
    En mijn buikgevoel zegt dat gij ook schoon gaat zijn met dat “andere” kleurtje.
    Ben benieuwd 🙂

 5. Lastig hè…..
  Bij mij komen er ook steeds meer van die grijzen door,
  tot nu toe steeds niet al te opvallende highlights erin gedaan en dat bevalt tot nu toe prima. Maar ja, eens moet je de stap toch wagen :-). Maar nu nog even niet….

  1. Nana zegt:

   Moeilijk te veralgemenen hé die leeftijd waarop het al dan niet kan/mag. De ene staat ermee, de andere niet.

 6. Leuke coupe zo te zien!!! gr. Hennie

 7. zegt:

  ziet er al goed uit hoor!

 8. Je zit er niet de rest van je leven aan vast, hè? Dus zelfs al zou het tegenvallen dan kun je het altijd nog veranderen. Ik vind het er leuk uitzien op de voorbeeldplaatjes. Het hangt echt van de persoon af hoe het staat. Ben benieuwd of je de sprong nog een keer durft te maken.

  1. Nana zegt:

   Ik ben ook benieuwd. 😉

 9. Nou ik zie alvast een hele leuke coupe en ik zou gewoon je eigen gevoel volgen en dan dus maar volgende keer wat meer lichtere plukjes of gewoon kabam een leuke kleur grijs. Zal vast goed komen, ik als 47 jarige blondine heb geluk, ik heb wel grijze haren tussen mijn blonde inzitten, maar die vallen niet meteen op.
  Haren verven doe ik nooit, wel zo af en toe blondspray van de Hema erop, gewoon een aantal keer spuiten, dus niet de hele fles…daar doe ik heel wat maanden mee 😉 om de boel net wat lichter te kleuren.
  Dikke knuffels!

  1. Nana zegt:

   Ja, bij een blondine valt dat niet zo op. Jij hebt geluk dan.

 10. Da’s toeval…ik wil ook naar grijs! Ben het laten kleuren beu… (niet ecologisch trouwens al dat chemisch spul)… Raad bij de kapper gevraagd maar ik heb nog niet genoeg grijs om het te laten uitgroeien… Jammer! Ik moet nog even geduld hebben.
  Voor zover ik jouw nieuw koppeke kan zien … ik vind het heel hip en mooi! En tof geknipt ook! Top!

  1. Nana zegt:

   Beetje van mijn grijs hebben? 😉

Reacties zijn gesloten.