mijn familie persoonlijk recepten vegan

Vegan op de bbq…

Sinds ik vegan eet barbeque ik het liefst zelf in eigen tuin. Hoef ik me niet lastig te voelen omdat er voor mij, behalve groenten, niks is om te eten. Wij worden trouwens zelden of nooit nog gevraagd en als het al wel eens gebeurd dan is er niks voor mij (Oh eet jij geen vis!? En geen kip ook niet?) of ik moet zelf wat meebrengen.

Dat telt jammer genoeg ook binnen de familie. Zo vierden we bijvoorbeeld een paar weken geleden de eerste communie van onze kleinzoon. Er was bbq. Voor mij groenten. Ze vergaten aan de traiteur door te geven dat er iemand was die geen vlees at.  (Ja zeg, voor ene persoon. Niet aan gedacht zenne.)  Zucht. En zondag waren we bij onze dochter uitgenodigd om te komen bbq’en… Maar breng jij wel voor jezelf iets mee? Zucht. Van je kinderen moet je het hebben hé.

Ach weet je, ik ben het al gewoon, en ik neem het niemand kwalijk dat ze niet weten hoe ze eraan moeten beginnen. Ik wist het in het begin ook allemaal niet goed. En vooral… ik eet altijd wel super lekker. Soms zijn ze zelfs jaloers op mijn eten. Voor sfeer en gezelligheid kregen ze wel een 10, om het in ‘Komen Eten’ termen te formuleren.

Deze gemarineerde spiesjes zijn om duimen en vingers af te likken. Ik maakte ze om mee te nemen naar de bbq bij dochter.

2015-06-07 18.41.14

Nodig: courgette, zoete paprika’s, tomaat, nectarines,

kipstuckjes (100% plantaardig, Vegetarische Slager) – In België o.a. te koop bij Delhaize en AH

knoflook, verse kruiden (peterselie, oregano, tijm),

olijfolie, peper, zout.

Snij de groenten en nectarines in stukken, voeg er kipstuckjes, kruiden (uit eigen tuin) en olie bij en laat minimum 1 uur marineren. Leg ondertussen houten satéstokjes in water. Steek alles op de stokjes en gril in pan of op bbq.

Ze zijn zó lekker dat ze ook vandaag op tafel verschijnen. Even in de pan grillen en klaar. Erbij verse erwten, verschillende soorten sla en zelf gekweekte rucolascheuten.

2015-06-07 07.38.01

Probeer ook deze vegan bbq recepten (klik) eens!

Dit lees je misschien ook graag...

8 Reacties

 1. Ik ben stiekem altijd een beetje blij als ik zelf iets moet meebrengen naar een BBQ, want anders krijgen we vaak van die kant en klare burgers (waar vaak dan nog ei of melk inzit) die ik dan met lichte tegenzin opeet…

  Zo’n zelfgemaakte brochette is toch duizend keer lekkerder?!

  PS: EVA organiseert elk jaar een Nationale Veggie BBQ Dag. Op de website staan ook heel toffe receptjes voor spiesjes, burgers en ander lekkers! http://www.evavzw.be/collectie/bbq

  1. Nana zegt:

   Zeker weten dat dit lekkerder is. 🙂 Ik ben lid van EVA dus volg ze op de voet. Jammer genoeg kon ik op de bbq niet aanwezig zijn.

 2. Ik zou eerlijk gezegd niet weten wat mensen voor te schotelen die vegan zijn. Nu heb ik eigenlijk niemand in onze omgeving (op een meisje na) die vegan of vegetarier is. Maar we hebben ‘gelukkig’ ook bijna nooit eters.
  Dus snap het ook wel van de andere kant want what the hell moet je iemand voorschotelen die vegan is, weet je als je zelf vleeseter bent dan denk je daar nooit over na. Jij hebt al een hele zoektocht achter de rug en weet wat wel en niet lekker is en weet hoe dat te maken…dus zou zo’n nepstukje vlees uit de winkel tien keer niks zijn tegenover je heerlijk uitziende zelfgemaakte spies. Knuff!

 3. zegt:

  Ja, dat ken ik, minder gevraagd worden 🙂

 4. zegt:

  Wat lief van je, maar ik had het wel begrepen hoor. Ik bedoelde het vlees van mijn vingers, die ik er wel bij op zou kunnen eten. Misschien wordt die uitdrukking niet gebruikt bij jullie? Hier zeggen ze dat als het er heel lekker uitziet en heel lekker is, zo lekker dat je je vingers erbij op zou eten 😉

  1. Nana zegt:

   Hahaha wat een misverstand! Nee die uitdrukking ken ik niet.

 5. zegt:

  Klinkt bekend, zulke reacties, maar moet zeggen dat er tegenwoordig in mijn kringen makkelijker mee omgegaan wordt dan een aantal jaren geleden. Zelfs op mijn werk wordt er altijd keurig rekening mee gehouden.
  Die spies ziet er zeker uit om je vingers bij op te eten, maar dat is dan weer vlees, dus dat doen we maar niet 😉

  1. Nana zegt:

   Ja het is dikwijls al beter dan vroeger. Vooral dan het vegetarische, want veganisme is voor velen nog onbekend terrein. Neem nu die kipstuckjes, die zijn wel 100% plantaardig hoor Moon. Je kan het recept gerust maken! Ik heb mijn post er gemakshalve even bij aangepast en een link naar de Vegetarische Slager en het product geplaatst.

Reacties zijn gesloten.