bloggen persoonlijk Zeg het met woorden

Vragen staat vrij, zei de slak…

… maar ik kan ze enkel beantwoorden op mijn eigen tempo. ‘k Ben er uiteindelijk deze week toe gekomen om de vragen waarvoor ik eind januari, door bloggers Magda als Emmy, getagd was te beantwoorden. Niet minder dan 22 kwamen er plots op me af.

‘t Leek me uiteindelijk wat teveel van het goeie en ik heb dan ook de vrijheid genomen om er 5 uit elke vragenlijst te pikken waarop ik wel een antwoord wil prijsgeven. Here we go…

Vragen van Emmy:

 • Heb jij regels i.v.m. je huishouden, zoals op bepaalde dagen doe ik dit of dat (de was, de strijk, boven of beneden poetsen)?

Nee, geen regels. Heb eigenlijk een hekel aan vaste poetsdagen maar de poetshulp kwam op maandagmiddag. Omdat ik dan toch thuis moest blijven deed ik terwijl ook wat huishoudelijke taken om op andere dagen meer vrije tijd te hebben. Voorlopig poets ik weer als ik tijd, zin en fut heb.

 • Wat wou je “later” doen toen je kind was?

Ik zong van ‘s morgens tot ‘s avonds en wilde als jong meisje graag zangeres worden. Op tienerleeftijd koos ik voor het architectenberoep. De studies bouwkundig tekenen deed ik maar verder ben ik niet geraakt want ‘k moest zo nodig kindjes kopen. De passie en kriebels voor alles wat met bouwen, verbouwen en interieur te maken hebben zitten wel nog altijd in mijn lijf. Trouwens, zingen doe ik ook nog graag en veel.

 • Waar ging je voor het laatst op reis?

Zeeland, november vorig jaar.

 • Je hebt een vrije dag. Profiteer je er van om je huis grondig te poetsen, de hele dag luilekker in je kamerjas blijven, of ga je er eens uit met vriendinnen?

Alles kan, alles mag. Het hangt er gewoon van af hoe ik me voel en hoe druk het de vorige dagen is geweest (of die erna zullen zijn).

 • Als er je iets niet lukt, neem je het dan anders aan of laat je het voor gezien?

Zal op een ander manier proberen. Ben geen snelle opgever.


Vragen van Magda:

 • Woonde je altijd in België?

Ja. Spijtig genoeg wel.

 • Veranderde je al eens van job?

Van werkgever, 4 keer. Genre van job, 3 keer.

 • Waar ga je het liefst op vakantie?

Frankrijk op de eerste plaats natuurlijk maar Nederland ligt toch ook voor meer dan één reden hoog op het schap.

 • En hoe ga je op vakantie (hotel, tent, caravan)?

De korte vakanties liefst op hotel, de lange(re) in een vakantiehuis.

 • Als je een grote erfenis kreeg wat zou je dan het eerste kopen of doen?

Zonder twijfel een gezellige mas in de Provence.

 • Wat zou je -gedwongen door bepaalde omstandigheden- het meest van je comfort missen?

Awel, momenteel moet ik een poetshulp (vind ik absoluut een comfort!) missen. Op fitte dagen vind ik dat niet zo erg en geniet ik er zelfs van om alles in eigen hand te hebben maar op dagen dat mijn lijf niet meewil baal ik van de genomen beslissing om het zonder te proberen.

Alstublief Emmy en Magda, hopelijk zijn jullie tevreden mijn alsnog geleverde deelname.

Dit lees je misschien ook graag...