citaten en gezegden mijn familie Nederland persoonlijk recepten vegan

Waar de brouwer is…


 
Mama jij bakt wel wat hé? vroeg dochter. Het feestje voor Linke is pas zondag maar dinsdag, de dag van haar verjaardag, hebben we wel al een beetje gevierd. Eerst waren er cupcakes voor mijn cupcakes. Dat is eigenlijk in de loop der jaren een traditie geworden. Kleine handjes die volop graaien in wat op hun bord ligt…

Toen trokken we naar kinderboerderij De Leijhoeve in Rijsbergen (bij Breda). De verzorging van de dieren, het onderhoud van het domein en de uitbating van de brasserie worden er gedaan door mensen met een verstandelijk beperking. Een mooi initiatief dat we graag steunen. Op de zeer verzorgde boerderij kan je de gebruikelijke dieren (kippen, vogels, schapen, paarden, ezels, geiten, konijn, koeien, varkens etc.) zien die wel op een plezante manier gehuisvest zijn. Zo zitten de konijntjes bijvoorbeeld in grote paddenstoelen.
Ook de brasserie is kindvriendelijk met een speelhoek waar Poppe niet meer uit te krijgen was. Hetzelfde gold voor de speeltuin.
 
Ik zou er eerder blijven hangen om nog een lekkere Zundert Trappist (Een heerlijk nieuwe Trappist uit de abdij in het nabijgelegen dorp Zundert) te drinken. Gelukkig hadden we de cupcakes al gehad want je weet wat ze zeggen hé…
 
Waar de brouwer is kan de bakker niet zijn. 
 
Voor de amandel cupcakes maak je een deeg van:
175 gr zelfrijzende bloem, 80 gr suiker, 175ml amandelmelk, 30 ml gesmolten plantaardige boter of olie, beetje amandelessence, 50 gr boekweitvlokken (of havervlokken) en 2 el amandelpasta (eventueel lepel cacaopoeder). Verdeel over vorm en bak een 20-tal minuten op 180°c. Erop kwam een boterroom (plantaardige boter, 1 tl cacao en poedersuiker) afgewerkt met geroosterde amandelschilfers)
 

Dit lees je misschien ook graag...

5 Reacties

  1. jij hebt dus eerder die Zundert kunnen proeven dan ik…<br /><br />Groetjes!

  2. Yammie! Dat ziet er lekker uit.

  3. Oh nomnom, ik snap je dochter wel hihi..fijn weekend Nadia!

  4. Jij hebt er weer mooi je werk van gemaakt. Ze zien er erg lekker uit.<br />Grtjs<br />Daniëlle

  5. Oh die zien er lekker uit! Ik heb deze keer eens niet gebakken voor een verjaardag. Mijn dochter heeft wel zelf haar vlaaien en taart gekocht en die waren ook lekker. Zelfgemaakte chili daar had ik dan wel weer een hele grote pan van gemaakt ;). Knuff!

Reacties zijn gesloten.