Wat was en wat is… doe het met f(F)lair…

“Wat was”: Ik had een lege week op mijn agenda staan. Bij deze zin leg ik de nadruk op had. Geen oppasdagen, geen werkmannen over de vloer, geen doktersbezoeken, geen… Gewoon rusten, uitslapen, bloggen, lezen, wat boodschapjes doen, afspreken met een vriendin,… dat waren de dingen die ik las op de lege pagina’s. Eindelijk rust. Maar zoals de titel het al zegt: dat was. Ondertussen is er geen enkele lege pagina meer te bespeuren en is er van rust ook geen sprake meer. Het ene na het andere telefoontje besliste er anders over.

Volg even mee “wat is”:
Maandag: Gisteren dus, waren alleen de wekelijkse boodschappen voorzien. Het is geworden: Om 9u bij zoon afgesproken om samen naar Ikea Breda te rijden en aansluitend samen de boodschappen te doen. Om 3 uur was ik terug thuis en ben ik, met het oog op gebrek aan tijd deze week, al wat beginnen poetsen. De ramen (vol spatten kalei, beton en chape zien er niet uit), voegen van de nieuwe klinkers invegen, nieuw terras schuren, een dweil door het huis halen,… Bij het nakijken van de mails merk ik dat mijn bib-boeken vervallen. Ik moet toch de strijk nog gaan halen dus dat gaat in één moeite door. Als ventje ‘s avonds thuis komt ben ik pompaf en omdat ik al een paar dagen last heb van mijn maag kook ik niet en eten we gewoon brood. Om acht uur kruip ik in mijn bed.
Dinsdag: Vandaag dus, ben ik afsproken met haar. Dat is door de werken hier en de vakantie al weer even geleden zodat we straks gegarandeerd een tong hebben die tegen de grond hangt van het sjauwelen. We lunchen vanmiddag samen hier, deels op kosten van Flair, en het zal zich niet beperken tot een boterhammeke zenne. Flair lees ik niet op wekelijkse basis. Ik haal hem enkel in huis als er iets leuks en interessants instaat. Het ideetje kwam dus niet van mij maar toen ik in de krantenwinkel het tijdschrift zag liggen heb ik hem toch ook maar gekocht. Drie keer raden om welke reportage. 😉
Woensdag: Die begint eigenlijk al vanavond als kleinzoon komt slapen. Zaterdag verhuizen ze naar hun nieuw huis en er is nog heel wat te doen. Mijn aandeel vandaag is een extra oppasdagje. Het is een braaf kind en ik heb er geen werk mee. Altijd leuk maar toch vermoeiend.
Donderdag: Om 8 uur komen de schilders verder doen waar ze verleden week, door het slechte weer, gestopt waren. Om half 9 moet ik naar de dokter voor een bloedname. In de namiddag komen de mensen van de carport, die vorige week geplaatst werd, want er zijn problemen. Net zoals met de poort, die er al staat van juni maar die al drie keer terug naar de fabriek is geweest, waarvoor ze ook in de namiddag langs komen.
Vrijdag: Om 8 uur komen de schilders de laatste dingen afwerken. Om 9 uur komt de schrijnwerker een tekeningen gebruikt waarop copyright gelieve dit te laten binnendeur tussen keuken en living plaatsen en een hondenluik installeren zodat Sam zelf in en uit zijn koertje kan. Poetsen. Een vriendin komt even langs om tips te geven voor de tuin. Cake bakken om morgen mee te nemen.

Zaterdag: Vanaf 8 uur helpen bij verhuis zoon. Op 24 september kregen zij de sleutel van hun nieuwbouwwoning en begonnen ze met de opkuis en inrichting. Eindelijk is het moment van de verhuis daar. Ze hebben er echt naar uitgekeken. Kleinzoon blijft bij de andere oma want schoondochter wil graag mijn advies bij het zetten van de meubelen. Zij vroeg gisteren in Ikea ook naar mijn advies voor de kleuren van hun interieur. Zij kiezen voor modern en hebben een paar dingen extra nodig die bij hun bestaande meubilair moet passen. In de gang zal het wit, zwart en grijs worden en in de living, grijs, zwart en beige. Ik vond/vind het een hele eer dat zij mijn mening zo belangrijk vindt.

Zondag: NIKS want dan ben ik gegarandeerd buiten westen. Ik had me mijn vrije week wel anders voorgesteld. Wat het ook wordt, ik zal met flair de dagen tegemoet
gaan. Zo, dat staat er weer allemaal op. Nu moet ik me dringend aankleden en de deur uit. Doei!

Aanbevolen artikelen