persoonlijk recepten Tips vegan

Week van groenten en fruit…

Van 6 tot en met 12 mei is het week van groenten en fruit met daarbij allerlei activiteiten. Zo was er bijvoorbeeld al de voorstelling van De Groene Gault&Millau (die ik trouwens absoluut in mijn bezit wil hebben), en is er de bekendmaking van de genomineerden voor beste groenterestaurant 2014 voor de BeNeLux, Veggie Mannia in Brussel (tentoonstelling over vergeten en ongewone groenten), aardbeienfeesten in Melsele, Gent smaakt!, Antwerpen proeft, aspergefeesten her en der,…  Teveel om op te sommen.

Bij ons is het sinds ik veganistisch eet elke week van datte. Zowel “week van” als feest. Met de komst van de lente beginnen mijn favorieten namelijk weer volop verkrijgbaar te zijn. Net als aardbeien- is het terug rabarbertijd én zijn de asperges er. ‘t Zijn dingen die hier nu wekelijks wel een keer op tafel komen.

Je hoeft er niet eens vegetarisch of veganistisch voor te zijn om ze eens anders klaar te maken, én lekker te vinden, dan gewend hé. Vergeet asperges op Vlaamse wijze en maakt ze bijvoorbeeld zo eens klaar:

gewokt met sesamzaad…

gestoomd met pesto (van rucola en veldsla)  en een granenburger…

Gisteren nog aten we ze in een slaatje. Sla en gestoomde sperziebonen (koud) met gestoomde asperges (warm)  met een appelsiendressing en geroosterde zonnebloempitten. (foto vergeten te nemen)

Groene asperges maakte ik onlangs, toen schoonzus en schoonbroer kwamen eten, klaar in een slaatje met druiven, hazelnoot en een kruidendressing…

 
 
Als aperohapje kregen ze maischips met een dip van kikkererwten en cashewnoten…
 
 
en als dessert ananas gemarineerd in een verse muntsiroop (oeps, foto weer vergeten).

Tip: gooi schillen en eindjes van asperges nooit zomaar weg. Je maakt er een heerlijk groentebouillon mee!

Dit lees je misschien ook graag...

3 Reacties

  1. Wat een heerlijkheid spat hier van het scherm!! Die asperges klinken super lekker. Ik ken maar 2 manieren dus je brengt mij op ideeën!

  2. zegt:

    mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!

  3. zegt:

    toevallig heb ik vandaag nog gevraagd aan vrouwlief hier om 's asperges klaar te maken. Zo'n smakelijke groente, en ze hoeven voor mij ook niet altijd op Vlaamse wijze hoor!

Reacties zijn gesloten.