citaten en gezegden kringwinkel enzo persoonlijk

Weer een blind date in de kringwinkel…

Tijdens de week speelt mijn sociale leven zich de laatste tijd overdag af in heel beperkte kring. Neem dit letterlijk. Als ik dus al een deftig (kuch kuch) gesprek had was dat meestal in de kringwinkel. Minstens één of twee keer in de week loop ik er binnen. In een straal van 20 km heb ik namelijk de keuze uit wel zeker 5 winkels. Een luxe hé.

Niet dat ik anders niet weet wat doen of niks anders te doen heb hoor. Als ik niet loop te snuisteren naar leuke spulletjes ben ik of thuis alleen bezig of pas ik op de kindjes. Geef toe, dat is converseren op een heel andere manier. Tegen mezelf praten is nogal onnozel hé, tegen de muur nog gekker. En met de kinderen zit ik meestal in een fantasiewereld van prinsessen, ridders, dino’s en draken.

Nu moet ik zeggen dat zo’n gesprek in de kringwinkel altijd wel leuk is en dikwijls verrassend kan zijn ook. Alle mensen die daar rondlopen zijn er, voor zover ik weet, om dezelfde reden. Voor geen geld leuke dingen spotten. Eigenlijk zou ik die gesprekken altijd moeten opschrijven nadien.

Neem nu gisteren. Toen ik bij de koffiekopjes stond sprak een buitenlandse meneer me aan. Hij kwam op me af met een melkkannetje in de hand. Had me dus duidelijk al een poos in de gaten gehouden. Ik had eerder een dessertbord, koffiekopje en onderbordje van eenzelfde serie (met vergeetmenietjes) in mijn mandje gedaan.

Hij: Madame, hier nog kannetje voor uw servies.

Ik: Oh euhm, dank u meneer. (‘k Had dat eigenlijk niet vandoen.)

Hij (onderwijl op het bovenste schap turend naar nog meer bijhorend porselein): Ja, kan madame wel gebruiken dacht ik. Kijk nog suikerpot.

Ik: Dank je wel meneer maar die suikerpot heeft geen deksel.

Hij: Dat geeft niet.

Ik: Voor mij wel, sorry. En eigenlijk heb ik dat niet nodig. Het is zelfs een ander motiefke ook.

Hij: Neuuuh!

Ik Jawel, kijk maar.

Hij: Allez madame, dat past toch.

Ik: Nee nee, maar toch bedankt.

‘k Maakte me snel uit de voeten en ging een andere gang in. Nog geen vijf minuten later komt die meneer weer naar me toe.

Hij: Madame, allemaal nieuwe spullen. Ook uw servies.

Ik (met gemeende interesse): Ah dan zal ik eens komen kijken.

En ja hoor, de winkeljuffrouw was nog meer van ‘mijn’ servies aan het uitstallen. Ik nam nog een groot bord om mijn set volledig te maken.

Hij: Zeg, niet méér kopen?

Ik: Euhm, nee.

Hij: Oh, ik dacht hele servies kopen.

Ik: Nee, ik heb enkel één volledig setje nodig.

De winkeljuffrouw begint te lachen. Hij ook.

Hij: Huh, veurwa goe?

Ik: Wel meneer, ik ben nog een speciale. Ik heb thuis verschillende setjes servies. Ik kies graag elke dag wat anders als ik daar zin in heb. De ene dag gebruik ik bijvoorbeeld deze, een andere dag eentje met rozen of nog een andere dag eentje met groene bloemen of een witte.

Hij (met ogen zo groot als een ei): Goh, gij een rare!

Ik: Allez meneer, sommige van mijn vriendinnen doen dat ook.

Hij: Ha, nog nooit gehoord.

De winkeljuffrouw zegt toch ook luidop: Dat heb ik zelf toch ook nog nooit gehoord. Maakt dat nu mee zeg.

Terwijl ik verder loop hoor ik hem daarop antwoorden: Oh arme man, ikke die madame thuis heel rap buitengooien!

Ik keer op mijn stappen terug en zeg: Moh meneer, mijn man heeft geen klagen zenne. Ik koop dit allemaal voor geen geld in de kringwinkel. Er zijn veel vrouwen die dit ook doen en daar dan een heel servies voor kopen. Nieuw hé! Die kosten hun man veel meer geld.

Hij: Ja wel waar, maar amai, ikke blij geen vrouw als gij hebbe.

Ik voelde me geenszins aangevallen of aangesproken. Hahaha, weer een blind date in de kringwinkel maar dan eentje die duidelijk niet zo goed afliep dan de vorige.

2015-01-13 14.46.15

‘k Ging met een brede smile op mijn gezicht én een heel mooi serviessetje naar huis, nog heel lang nagenietend van dit onderhoudend gesprek. Dat op zich was al geld waard.

Allez, wat is er nu raar aan eten uit een servies dat bij je gemoed van die dag past? Die meneer moest eens weten dat ik dat met koffiekopjes ook doe. Hij werd op slag voor de mannen denk ik.

In jezelf praten geeft je de kans in elk geval het gelijk aan jouw kant te houden. H. Qualtinger

Dit lees je misschien ook graag...

18 Reacties

 1. Die mijnheer moet mijn blog dan maar eens lezen 😉 Kan hij nog wat extra opwijkingen leren ;))) En die krijgt dan ‘ne floere’ als hij ziet dat we ook op servies tekenen :)))

  1. Nana zegt:

   Hahaha, hij moest eens weten ja! 😉

 2. Loll… rare meneer! 🙂

 3. Whahaha geweldige ontmoeting had je in je kringwinkel en een mooi setje. Och ja zo heeft ieder zijn eigenAardigheden hè ;). Ja die hoorde ik pas onlangs op mijn werk. Geniet maar lekker van al je verschillende setjes en van wie jij bent met al je opwijkingen (is d’r eentje van Els ;)). Dikke knuffels!

  1. Nana zegt:

   Idd, dit is één van mijn opwijkingen op het zoals Els te zeggen. 🙂 Ik trek het me toch niet aan wat anderen er van vinden.

 4. Hahaha!! Geweldig gesprek en ik had die meneer zijn hoofd er wel eens bij willen zien.
  Wat ik me dan meteen afvraag, was die man ook op zoek naar iets speciaals/en wat dan wel?
  En ik vind het een strak plan hoor om iets te kiezen dat bij je gemoed past.
  Fijn weekend!!

  1. Nana zegt:

   Geen idee wat die er liep te doen. Gewoon voor het sociale contact misschien? Ja, strak plan hé!? 😉

 5. Oooo wat een goede tip om een serviesje voor jezelf samen te stellen en dan zien hoe je humeur is en naar gelang je je voelt neem je dit of dat ….
  Zalig….. Je hebt trouwens een heel mooi serviesje uit gekozen. En ach mannen begrijpen de vrouwen niet altijd.
  Mercie om tussen door eens aan mij te denken. Super lief, ben nog aan het na genieten xxx
  Grtjs
  Daniëlle

  1. Nana zegt:

   🙂 Graag gedaan.

 6. Wat een leuk verhaal!

 7. Ohlapola zoveel succes van vreemde meneren!!! Dat komt vast en zeker door die nieuwe haarkleur! Je ziet er betoverend uit! We moeten gauw weer eens afspreken… ik wil dat nieuwe kapsel in het echtigentechtig zien hoor! 🙂
  Wel grappig dat hij jou zo achterna huppelde…
  Wat ik wel gek vind dat je zo 1 setje mocht kopen… bij ons moet je dan meteen het hele servies nemen als dat nog compleet is… Jij had geluk! Supermooi setje trouwens!
  Gisteren voor de zoveelste keer weer heerlijke bloemkool uit de oven gegeten…met pompoenpitten! Wat een geweldige tip gaf je me daar toch!
  Fijn weekend Nana!

  1. Nana zegt:

   Vreemde meneren, als ‘t nu eens ne knappe jonge gast was geweest hé. Ziedewel die haarkleur…. aantrek van ouwe venten. 😉
   Ja als het een heel servies is mag dat niet maar als er iets van ontbreekt zijn ze per stuk. Ja die bloemkool is super lekker hé. Heb er ook ene gekocht voor van de week.
   Oh en nog eens afspreken met jou? Deal!

 8. whahahaha, wat een verhaal zeg

  Maar het is dan ook wel vreemd dat je maar 1 stuk van elk nodig hebt… 😛

  1. Nana zegt:

   Nietes! 😉

 9. Homemade and more zegt:

  Ah, grappig verhaal. Je brengt mij op een idee !

  1. Nana zegt:

   Benieuwd nu zenne Martine!

 10. Dat was dus een aanhoudend tiepje! 🙂 Maar een tien voor jouw geduld! Ik ben wel een beetje jaloers omdat jij zoveel kringloopwinkels in de buurt hebt. Hier zitten er twee, maar met prijzen die ik niet bij een kringloopwinkel vind passen. Jammer.

  1. Nana zegt:

   Er zijn er nog een paar extra als ik een kwartiertje verder rijd. De prijzen zijn in sommige wel serieus de hoogte in aan ‘t gaan.

Reacties zijn gesloten.