gedachten gedicht persoonlijk schrijven Zeg het met woorden

#wijvenweek – Beauty queen? Ikke?

Fuck, dacht ik bij mezelf toen ik ‘maskers af’ op wijvenweek.be las, heb ik al die jaren het bloggen verkeerd toegepast!? Mijn schrijfsels moeten niet de waarheid en niks dan de waarheid bevatten!? Hahaha, nee zenne, zó achterlijk ben ik niet. Als ik mijn leven in percenten moet uitdrukken zal ik toch ongeveer over 75% ervan hier schrijven. Neem 60% daarvan eerlijk en waar, 10% fantasie en/of wishful thinking en 5% rooskleurig en/of gemaskeerd. Met de overige 25% heeft de wereld, wijvenweek of niet, geen affaire.

Maskers af, eerlijk schrijven en vooral ook tonen dat we niet zo perfect zijn als we willen laten uitschijnen. Daar kan ik volledig in meegaan want ja, mijn teksten zijn dan misschien wel eerlijk maar ook ik documenteer ze alleen met het beste en mooiste dat ik kan vinden/maken. Het niet-tonen/schrijven is ook een masker opzetten. Tot daar deze toelichting.

Wijvenweek dus, vandaag: Ikke, beautyqueen in het diepst van mijn gedachten? Maar natuurlijk!


Etoile..
.

De naam raakt kant noch wal.

Niet de kleur van een ster

eerder van robijn of rood kristal.

Red Canapé

Die kleur valt best wel mee.

Maar ‘t zou beter passen

bij één of ander chique diner.

Secret red… 

 Aha, een glanzend en bekoorlijk rood.

Ja, met deze vingers

breng ik hem vast in ademnood…

© Nana Tartelette Maison

Klik voor meer eigen gedichten.

Talk to the hand baby! Mijn handen zijn één van de weinige dingen die ik mooi vind aan mezelf. Samen met mijn voeten en haar. Ook het deel van mijn lichaam waar ik het meeste geld aan spendeer. Elke drie weken geef ik 38 euro en 2 uur tijd op om mooi gemanicuurde handen en sexy gelakte nagels sensueel over de sixpack van ‘t ventje te kunnen laten glijden….

STOP… MASKERS AF! Ikke, beautyqueen in het diepst van mijn gedachten? Maar natuurlijk, NOT! 

Die sixpack van ‘t ventje… niet dat ik het erg vind, die mag je al catalogeren onder fantasie. (Zonder foto wegens geen toelating tot documenteren.) Wat mijn handen betreft; er staan pigmentvlekken op, de aders liggen er soms te dik op maar ‘k heb wel mooi gelakte nagels, niet? Gelakt en niet gelakt want zo gel als het maar kan zijn. Gelukkig is dat niet te merken (oeps) zo goed als niet te merken want ik hou écht niet van die overduidelijk nepdingen. Een beauty hé, zo’n gemanicuurde hand? Maar dan mag je ze na 2 weken niet van (te) dichtbij bekijken (uitgroei) en natuurlijk mag de gel niet afbreken of scheuren wat, helaas, wel eens voorvalt. Nog altijd sensueel en sexy? Ai, deeeenk het niet…

Pas op, ‘k ben wel zo ijdel dat ik ze laat repareren als ik er nog te lang moet mee lopen voor ze terug een nieuw laagje krijgen maar om als beautyqueen door het leven te gaan zal ik zo geen prijzen winnen vrees ik. Ach aan mij is op beautygebied geen eer te halen. Een crèmeke en oogpotlood ‘s morgens en klaar. Full option make-up is voorbehouden voor uitjes en weekends.

Nobody’s perfect, zélfs Lesley-Ann Poppe niet. Al zullen de mannelijke lezers het er (zeker na het bekijken lezen van de Playboy) niet mee eens zijn.

Wil je meer maskers zien vallen? Wijvenblogs.be!

Dit lees je misschien ook graag...