of ‘Uitstel is geen afstel’ of ‘Haar plan is in het water gevallen’ of ‘Haar haring braadde niet’ of ‘ Alles is in de soep gelopen’… allemaal gezegden die zouden kunnen dienen als het over mijn plan ging voor zaterdag.

Onverwachts moesten we een hele dag babysitten op kleinstedochter van 9 maanden. Onze zaterdag zou anders verlopen dan gedacht maar zo’n hele dag met dat ukje was ook een leuk vooruitzicht én dat hadden we nog nooit gedaan du-h-us…

Misschien zat er wel een light versie, soort familie-breakfast-at-Tiffany-style-weekend zeg maar, in. Score 1 hadden we al, een hele dag babysitten op jongste kleindochter. Een baby van 9 maanden kan je nog niet echt plezieren met een uitstap en daarom namen we haar gewoon mee op boodschappentocht. Op naar de Auchan in Roncq (nog nooit geweest, score 2). We gingen met haar lunchen (score 3) en maakten in zo’n fotobox (nog nooit gedaan, score 4) een grappige funfoto van ons drie. En fun is het om iedereen binnen het kadertje te krijgen, geloof me. We kozen een knalrode met een groot hart in het midden, meteen een mooi aandenken aan de dag. Wat heeft onze kleine meid overal met haar mooie grote ogen rondgekeken! Haar nog-nooit-gedaan-dag was duidelijk geslaagd. Toen we thuis kwamen bleek de hond iets mispeuterd te hebben (vergetelheid en dus eigen schuld, met wat goede wil reken ik dit als score 5).

Niet echt dingen de ik in gedachten had maar ‘t was wel leuk geweest. De plannen voor ‘s avonds kon ik ook opbergen want zoon vroeg ons mee uit eten. Hij was jarig zaterdag en dan zeg je op zo’n vraag niet nee hé.

Toch waren er dat weekend nog een paar dingen die de familieversie van de ‘nog nooit gedaan score’ konden verhogen…

Score 6: op restaurant nog nooit zulke lekkere handgesneden frieten gegeten

Score 7: nog nooit uitgeroepen tot prinses oma (mét zilverkleurige kroon en echte nepdiamanten!)

Score 8: nog nooit Spiderman in levende lijve gezien

Ach we hadden een druk maar fijn weekend en uitstel is echt geen afstel. Of ik mijn man nog zover ga krijgen om aan mijn plannetje mee te doen is een ander paar mouwen. De curieuzeneuzen zullen net als ik geduld moeten uitoefenen. Wordt beslist nog vervolgd… Zeker weten!

Vandaag zijn de 2 oudste kleinkindjes aan de beurt. Ze mogen zelf een uitstap kiezen uit een paar voorstellen. Wordt het weer iets wat we nog niet deden…?

Aanbevolen artikelen

error: Content is protected !!