Op het net vond ik deze cursus timemanagement maar ik heb mijn bedenkingen.
Heb je altijd haast en is het werk voor je gevoel nooit af, dan is dat slecht voor je gemoedsrust, voor je productiviteit én voor je gezondheid. Het kán anders. Wie weet wat hij wil bereiken, plant doelbewust en houdt tijd over. Verdiep je in de principes van timemanagement.

De basis van timemanagement: Veel theorieën over timemanagement delen activiteiten in op basis van twee criteria: urgentie en belangrijkheid.

Weet wat je wilt bereiken: Waar ga jíj heen? Maak een plan. Stel prioriteiten.

Wel vandaag ga ik boodschappen doen (belangrijk én urgent), naar kiné (belangrijk en vaste prik), mijn nagel laten repareren (luxeprobleem maar urgent) en daarna lunchen met Ninne (belangrijk). Alles dus belangrijk of urgent. Niks geen prioriteiten maar gewoon kwestie van afspraken gemaakt op een bepaald uur. Lunchen bijvoorbeeld doe je tegen de middag en niet om 4 uur.
Waarom heb je tijd tekort? Als timemanagement zo simpel is, waarom doen we het dan niet gewoon?
Waarom tekort? Nogal simpel omdat de werkmensen mijn weekplanning in de war hebben gestuurd en ik dus vanalles op dezelfde dag moet plannen.

Beproefde methoden voor timemanagement: Timemanagement-goeroes adviseren deze methoden: kaasschaafmethode, deadline-principe, 80/20-regel, samenwerken en het doe het nu-principe.
Vandaag gaan we voor het doe het nu-principe.
Praktische tips: We geven je enkele praktische handreikingen om notoire tijdrovers te lijf te gaan. Het volhouden ervan vergt doorzettingsvermogen en discipline. Maar het mooie is dat je er elke dag mee kunt beginnen.
Mijn planning loopt perfect, mijn stressgehalte is daardoor vrijwel nul en mijn gezondheid vaart er wel bij. In
normale omstandigheden! Deze week ga ook ik voor timemanagement.

Aanbevolen artikelen