creatief diy kringwinkel enzo mijn huis verzamelen voor en na

Binnenkijken; vintage in een landelijk interieur, creatief met kringloopkoopjes…

Oh ja, het staat er weer aan te komen… hoi hoi… de retrodag 2018  in de Belgische kringwinkels gaat dit jaar door op zaterdag 10 maart. Vermoedelijk is het dan alle hens aan dek voor hun werknemers want die speciale actie wordt altijd héél druk bezocht.  Nu hoef je echt geen heel jaar te wachten om vintage op de kop te tikken bij de kringwinkel. Het hele jaar door doe je er leuke vondsten. Enkele van mijn recente vintage stukken…

In de slaapkamer staat een leuke diepblauwe kan. De kleur, de strakke vorm… tijdloos en I love it! De kandelaars ernaast zijn niet vintage, dat zie je wel, maar ook uit de kringwinkel. Net als de kaarsen trouwens. Op de wand zie je het nieuwe behang (niet kringloop).

Ook in de slaapkamer deze twee beeldjes, jaren 60 denk ik, met een verhaal. Ik had het dametjes al sinds 2013. Helemaal verliefd was ik op haar toen ik ze in de kringwinkel van Herselt ontdekte. Het beeldje verhuisde regelmatig. Stond in de keuken, dan weer lange tijd op mijn bureau. Tot een tijdje terug mijn oog tijdens het kringwinkelen op een zwart doosje viel. Daarop een foto van het dametje mét heertje erbij. Voor 1,25 euro een waar koopje. Het koppeltje woont nu in onze slaapkamer, het andere dametje heeft nog steeds geen vaste plek. Vermoedelijk wacht zij nog altijd vol onrust op haar mannetje.

Geen vintage maar wel een toffe zak die niet in het interieur misstaat. De haak kocht ik op een rommelmarkt in de Provence.

Voor mijn verzameling vond ik enkele vintage op-art vazen. Jammer genoeg kom ik ze minder en minder tegen.

Nog een leuke vintage aankoop is deze stenen bakvorm. Franse makelij, vermoedelijk uit de Elzas streek.

In de gang heeft een vintage behang vorig jaar zijn plek gevonden als achtergrond van de kinderkapstok. Eerder gebruikte ik in die ruimte ook een vintage behangpapier uit de kringwinkel.

In de logeerkamer hangt eindelijk de dromenvanger waar de meisjes al zo lang om vroegen…

Een make-over hoeft niet altijd om veel tijd, geld of creativiteit te vragen. Kijk maar naar het oude krukje. In december (info over de zelfgemaakte kerstboom kan je hier vinden) stond het nog “in zijn jus” te wachten. De foto ernaast de afgeschuurde versie. Dochter gebruikt het nu bij haar thuis als voetenbankje en is er heel blij mee.

Goedkoop én zelfgevonden of -gemaakt. Zeg nu zelf, dat maakt je interieur toch dubbel zo leuk. Benieuwd of ik dit jaar op de retrodag wat nuttigs op de kop kan tikken. Hij is voor mij dit jaar extra speciaal om een reden waarover ik een andere keer blog.

De waterketellamp  (rechtse foto hierboven) kocht ik jaren geleden in de Provence. Het is een werkstuk van Vincent Couget, een serieus staalte recycling! Je leest er meer over in deze eerdere post. De winkel is ondertussen verhuisd, van naam veranderd (nu La caravane des créateurs) en heeft ook een filiaal (La manufacture) in L’Isle sur la Sorgue. Je koopt er allemaal zelfgemaakte spullen van juwelen tot kleding, beelden, schilderijen, lampen etc… Meer dan het bezoeken waard!

Klik voor meer creatief met kringloopkoopjes of vintage items. Wat ik deed met vorige vondsten van de retrodagen lees je hier.

Dit lees je misschien ook graag...

7 Reacties

 1. Het ziet er allemaal heel harmonieus uit. En dit grotendeels met kringloop en tweedehands spullen, knap!

 2. Wat een prachtvondsten, dat is aan jou goed besteed. Smaakvol bij elkaar geplaatst, met een eigen twist!

  1. Nana zegt:

   Dat is lief. 🙂 Dank je Ageeth!

 3. Leuk allemaal. Ik vind die kopjes erg mooi, met dat randje

  1. Nana zegt:

   Dat is het “zondags servies”. Geen kringwinkelkoopje maar een erfstuk.

 4. Whow!Jij bent toch echt een krak in recycling. Dat “waterketellampje” is ook de max. Succes volgende week zaterdag!

  1. Nana zegt:

   Mercikes zenne Kris. Die lamp heb ik enige jaren geleden gekocht in de Provence. Dat is pas een staaltje van recycling hé! Ik voeg de link naar de desbetreffende post meteen toe.

Reacties zijn gesloten.