ricard creatief kringloop
creatief kringwinkel enzo mijn huis verzamelen

Creatief met kringloopkoopjes, un Ricard svp!

Nu we al een poos niet meer naar de Provence zijn geweest is onze verzameling van Ricard items amper groter geworden. Toch zijn er nieuwigheden bijgekomen. Zelfs ook wat kringloopgeluk!

Deze vintage stop was denk ik één van onze laatste aankopen in Frankrijk…

BAR… Op een rommelmarkt in de Provence kocht ik ooit een papieren onderlegger van Ricard voor 1 euro. Bedoeling was deze in te kaderen. Helaas was er tijdens het transport door één of andere bizarre reden een vetvlek op ontstaan. Weggooien vond ik zonde. En gelukkig maar. Toen ik na een tijd via verschillende kringwinkels houten (witte) letters B,A en R bij elkaar gesprokkeld had kwam ik op het idee om deze te beplakken met stukken van de placemat. Het is uiteindelijk een origineel item geworden in onze verzamelkast (die door de verbouwingen van de keuken verleden jaar trouwens verhuisd is naar de veranda).

Vintage glazen… Het tweede glas van links vond ik in de kringwinkel van Westmalle, het glas uiterst rechts is aan een bijna-kringloopprijsje gekocht bij een brocanteur in de Ardennen. Dat was echt een toffe vondst!

De laatste kringwinkelaankoop is niet echt een Ricardstuk maar past er wel perfect bij. Deze mooie rode R kon gewoon meteen de kast in…

Deze grote R uit de kringwinkel is nu nog zilvergrijs en staat voorlopig op de grond. Wat ik er juist mee ga doen weet ik nog niet.

En the real stuff? Tja, tot nu toe zat het weer dit jaar niet mee voor aperitiefjes buiten maar af en toe op het einde van de werkdag vindt manlief ook al wat. ‘t Is bijna een zeldzame foto deze zomer. Acht, wie het kleine niet eert… ge kent dat gezegde wel hé.

Santé!

Dit lees je misschien ook graag...