citaten en gezegden Frankrijk kleine kindjes worden groot mijn familie verzamelen

Dankbare dinsdag…

Dit jaar was ik eens niet jarig in de Provence maar in de Ardeche. We bezochten onze dochter die daar op vakantie was. Kleinzoon zorgde voor een leuke verrassing en verwennerij ‘s morgens met een mooie zelfgemaakte kroon en een ontbijtaperitief van fruit.

IMG_20160625_075709

We deden het feestje nadien nog eens over in de Provence met de andere kleinkinderen. Mooie woorden die een hart doen verwarmen…

IMG_20160701_093112

Verder hebben we tot hiertoe al niks anders gedaan dan genoten, net zoals we het ons hadden voorgenomen…

IMG_20160701_103902

IMG_20160702_091957

IMG_20160704_101240

Deze keer verblijven we hier met gemengde gevoelens. Blij dat we hier weer kunnen/mogen zijn maar tegelijk een aftellen naar een zomer die we liever willen skippen. Als we terug thuis komen maakt zoon van zijn vakantievalies een ziekenhuisvalies want maandag moet hij in het ziekenhuis zijn. De openhartoperatie is gepland voor woensdag 13 juli. Hij mocht van de chirurg nog mee op vakantie maar moet zich rustig houden en mag overdag niet in de zon. De wandelingen die we ( ‘s morgens want later is het veel te warm) maken en (wilde) zwempartijtjes overdag zijn dit jaar zonder hem. Het voornaamste is dat we hier samen zijn en mooie herinneringen kunnen maken en daar zijn we enorm dankbaar voor. Ik besef maar al te goed wat voor een bofkont ik ben.

We proberen het hier even allemaal wat voor ons uit te schuiven en te vergeten. Dat lukt vrij goed tot kleinzoon ineens naar de lucht kijkt en out of the blue zegt: ‘Dag papa! Da-aag daar in de lucht. We zien jou wel.’ en de jongste kleindochter daarop antwoordt ‘Papa is een witte wolk.’ Het gezicht van zoon, die gewoon mee aan tafel zit, wordt lijkbleek en kan met moeite zijn tranen bedwingen. Onze adem stokt even. We weten hoe bang hij is voor de operatie.

Het leven zoals het is, niet altijd even makkelijk, maar we gaan daar goed en sterker doorkomen. Met z’n allen. We doen nu even nog wat vitamientjes op om al wat komen gaat met veel positieve kracht te dragen. Liefde doet wonderen en dat hebben we te over. ‘t Komt allemaal goed.

Deze steen, de allernieuwste aanwinst voor mijn verzameling hartvormige stenen waarover ik trouwens dringend eens iets moet posten, die ik gisteren vond tijdens een wandeling staat symbool voor deze zomer.

IMG_20160704_111729

De maand juli heb ik op mijn Instagram account gebombardeerd tot maand van de dankbaarheid.

Dankbaarheid is de herinnering van het hart. J.B Massieu

La reconnaissance est la mémoire du cœur.

Dit lees je misschien ook graag...

8 Reacties

 1. Nana zegt:

  Bedankt iedereen voor de warme woorden. Sinds hij binnen is hebben we al enkele onaangename verrassingen gehad. Laten we samen hopen dat alles vandaag goed verloopt. x

 2. Goed dat jullie nog even samen waren om naar die moeilijke dag toe te leven. Ik duim heel hard. Woensdag brand ik een kaarsje voor jullie.

 3. zegt:

  Ik wens jullie heel veel moed en vertrouwen toe, en duim dat alles succesvol mag verlopen.

 4. zegt:

  Fijn dat jullie dit samenzijn hebben voorafgaande aan de operatie. Dat jullie elkaar in liefde kunnen steunen. Ik wens jullie heel veel sterkte en moed!

 5. zegt:

  Fijn dat jullie nu met elkaar daar zijn.. Ik voel met jullie mee want in februari stonden wij ook voor zo’n operatie en gelukkig is alles goed gegaan. Houd moed en ik wens je zoon vertrouwen voor de toekomst.

 6. Ik duim ook en wens jullie sterkte!

 7. zegt:

  Heel veel sterkte, ik duim!

 8. zegt:

  Wat is dit zwaar. Ik wens jullie heel veel sterkte in deze moeilijke tijd. Blijf positief denken, het komt goed.

Reacties zijn gesloten.