A la maison diy kringwinkel enzo mijn huis verzamelen voor en na

Een nieuw jasje voor een kringloop vitrinekast ~ Relooker une armoire vitrine

In november vond ik in de kringwinkel eindelijk een grote vitrinekast. Onze Ricardkast zoals we ze noemen. (Een stand van zaken van onze Ricard verzameling dan ook niet kan achterblijven. Zowel in de kringwinkel als op rommelmarkten én zelfs in een Brugse winkel – waar we het helemaal niet verwacht hadden – vonden we nog nieuwe spullen. Spullen om dus mooi uit te stallen in onze super de luxe – genummerde – met de hand gemaakte vintage vitrinekast van hoge kwaliteit. De vorige pronkkast barstte namelijk uit zijn voegen.)

Ik viel er als een blok voor toen ik ze in de kringwinkel zag staan. Zag meteen hoe ze in onze keuken zou passen, met een likje verf wel te verstaan.

Coup de foudre au dépôt vente! Voici notre future armoire Ricard (pour notre collection Ricard). Trop classic et démodé pour notre maison, c’est vrai,  mais parfait relooké!

Toch heeft het even geduurd voor we eraan begonnen. Ik vond het eigenlijk wel een beetje zonde om het mooie hout weg te schilderen maar in originele staat was ze veel te klassiek, en mja ook een beetje ouderwets – voor ons interieur. Als gulden middenweg heb ik de binnenkant van de deuren en een klein deel aan de buitenkant onbeschilderd gelaten. Voorlopig toch. Een serieus werkje hoor.

Kijk je even mee?

Na licht opschuren en afwassen kreeg de kast binnenin een paar lagen goedkope watergedragen witte acryllak  (merk Spectrum) van de Action. Aan de buitenkant V33 renovatieverf (plankenvloeren en trappen) in kleur ‘pluim’ die ik voor een habbekrats (5 euro!)  in de uitverkoop bij Gamma op de kop kon tikken. Hout is hout dacht ik zo en aangezien je op een kast niet loopt zal de verf nóg langer meegaan dan het op een trap of vloer zou doen. Ik ben zeer tevreden van beide verven, alleen moet je bij de renovatieverf een drietal weken voorzichtig  omspringen met je deuren omdat het lang duurt voor de verf echt helemaal is uitgehard.

À l’interieur laque acrylique blanc, à l’exterieur V33 peinture de rénovation (planchers et escaliers) couleur ‘plume’ acheté en soldes.

Avant et après…

De keuken ziet er ondertussen dus weer een beetje anders uit dan voorheen. Zomer 2016 versus winter 2017…

La cuisine avant et après. L’été 2016 contre l’hiver 2017…

 

Wat betreft de stand van zaken van Ricard zijn dit een paar van de nieuwigheden…

Les nouveautés dans notre collection de Ricard…

 

Dit lees je misschien ook graag...

4 Reacties

 1. Ik had dezelfde gedachte als Vlimbouter maar jij hebt er echt iets moois van gemaakt, schitterend !

 2. Amai, wat een metamorfose!
  Toen ik de eerste foto’s van je kast zag dacht ik “Oei, zo’n ouderwets ding zou ik écht niet in mijn huis willen” en toen scrolde ik verder en zag ik wat je ervan hebt gemaakt. Prachtig gewoon!

 3. zegt:

  Die hebben jullie prachtig opgeknapt zeg! Ziet er mooi uit!

  1. Nana zegt:

   Dank je. Het was een heel werk maar het loont wel hé. 🙂

Reacties zijn gesloten.