November boekenmaand…

We blijven nog even over november schrijven. Naast geefmaand en vegan challenge is november ook boekenmaand. En in mijn geval boeken-weggeef-maand…

Ik ben, volgens manlief eindelijk, aan het rommelen geslagen. Ook al hoor ik bij dit soort mensen, af en toe moet je van je hart een steen maken en opruimen. Bijna drie dozen gingen de deur uit. Spreekwoordelijk dan toch. Een deel naar de kringloopwinkel, een deel voor verkoop en een ander deel… euhm daar kom ik later op terug. Plaats maken voor nieuwe boeken, dat is mijn plan. (Manlief heeft daar een ander idee over.)
Nee niet omdat ik op de boekenbeurs een lading gekocht heb. Nee hoor, ik ben zelfs niet geweest. Ikke, die nog geen boekenwinkel kan binnengaan zonder met iets buiten te komen naar de boekenbeurs!? Die laat ik wijselijk aan mij voorbijgaan.
Heel vroeger ben ik wel eens geweest. Ik herinner me zelfs mijn allereerste boekenbeurs ooit. Niet dé maar een… ‘t Was op school, ik denk dat ik een jaar of 10-12 was en elk jaar in november werd daar in één van de turnzalen een boekenbeurs gehouden. Van mijn ouders kreeg ik een budget en met dat geld trok ik naar dat boekenwalhalla. Jan Volckertszoon van Dick Dreux is zo één van die boeken. Ik kwam het bij het opruimen tegen en ‘k bladerde meteen vol nostalgie in een paar andere boeken die al van kindsbeen af in mijn bezit zijn….

Jef Trap van Lode Heuvinck, een boek uit 1938 dat nog van mijn grootvader is geweest. Een zaak van vertrouwen, een roman uit 1960 dat mijn moeder als jonge vrouw ooit gekocht heeft. Deze exemplaren zullen mijn boekenkast nooit verlaten dat spreekt voor zich.

Dat telt ook voor de boeken die ik verzamel:

De serie Janneke en Mieke, geschreven door Lia Timmermans…

Sarah Kay…

Mariette Vanhalewijn…

Achter elk van die reeksen zit een verhaal dat het waarom van de verzameldrang verklaart, maar bon dat is voer voor een andere post. Ooit.
Het opruimwerk is voorbij. ‘k Ben zelfs van drie kasten naar twee overgeschakeld. Zelfbescherming noemt dat. Een deel van mijn boeken ging zoals ik al schreef naar de kringloop, een deel zal ik verkopen en een paar mooie/interessante exemplaren ga ik… tja november geefmaand… weggeven hé. Hou mijn blog maar in de gaten want er komt binnenkort een super give away aan met hopelijk ‘voor ieder’ wat wils.

Deze ook lezen?

One thought on “November boekenmaand…

 1. Life is like a pie

  november 19, 2013 at 9:40am

  @ Billy: Idd! :-)<br />@ Miss Creatuurtje: Zo is het bij ook het hele jaar door. 😉

 2. Miss Creatuurtje

  november 15, 2013 at 9:51pm

  Ik probeer zo vaak mijn boekenkast op te ruimen, maar het enige dat ik er dan uithaal is stof dat er op ligt 🙂

 3. Billy

  november 14, 2013 at 6:25pm

  de boekenbeurs, daar zou je wellicht geruïneerd uitkomen… :-)<br /><br />Groetjes!

 4. Els04

  november 14, 2013 at 12:40pm

  oh Sarah Kay en Mariette…..zwijmelen;)

 5. Daniëlle De Winter

  november 13, 2013 at 8:43pm

  OOooo ik ben ook zo een boekenworm. En ik ben wel naar de boekenbeurs geweest, met alle gevolgen van dien. Ik heb daar het boek van Wendy gekocht. Heel goed boek. En van Mariette Vanhalewijn heb ik er nog eentje in de krinkel gekocht. Maar waar moet ik ze nog zetten. Veel te veel boek en veel te weinig plaats….<br />Ik heb nochtans ook al gekrinkeld.<br />Grtjs<br />Daniëlle

 6. Susan van der Zwaag - Sondeyker

  november 13, 2013 at 7:05pm

  Oh wat zie ik hier geweldig mooie verzamelingen aan boeken langskomen. Nee zou zo zonde zijn om deze leuke boekjes weg te geven. Ik kocht vandaag een geweldig mooi domino set, so cute, echt seventies…wat ik ermee moet? Maar de afbeeldingen zijn zo mooi!<br />Veel geefplezier! Warme groetjes en knuffels!

Reacties gesloten.