creatief kringwinkel enzo mijn huis Tips verzamelen voor en na

Retrodag in de kringloop…

Zaterdag is het weer zover, retrodag in de kringwinkels. Ik kijk er altijd naar uit, hopend om wat leuks op de kop te kunnen tikken. Dan kriebelen mijn creatief-met-kringloopkoopjes-vingers de hele tijd wat het moeilijk(er) maakt om keuzes te maken van wat al dan niet in het mandje richting huis mag/kan. Gelukkig heb ik manlief als strenge bewaker mee. Al heb ik wel mijn truukjes om hem te vermurwen als ik echt verliefd ben op iets. 

Retro is niet je ding zeg je? Oh maar ons interieur is ook niet retro hoor. De kunst is om je koopjes te integreren door ze te pimpen zodat ze wél passen. En je eigen look creëren natuurlijk. Als je ziet wat je eigenlijk allemaal kan met één simpel rolletje vintage behangpapier (klik voor blogposts).

Nog een paar voorbeelden?

 • Het appartement waar zoon woonde hebben we ingericht met een mix van modern/tijdloos en retro. Een bruine boekenkast wilde hij niet, een zwarte wel. Ze paste perfect bij de retro eetkamer die we in de kringwinkel vonden. (klik voor blogpost)
 • Toen hij nadien naar een huis verhuisde veranderde zijn stijl. Bij het retro televisiekastje waarmee ik aankwam snapte hij niet meteen waar ik naartoe wilde. Het kreeg een meer eigentijdse uitstraling. (klik voor blogpost)
 • In ons eigen huis zorgde ik ervoor dat de retro lamp perfect paste binnen het “wit wonen thema”. (klik voor blogpost)
 • Vorige week nog werkte ik mijn voorleeszetel af. (klik voor blogpost)
 • Een retro babybedje heeft lang dienst gedaan zoals ik het ooit kocht. Ondertussen is het een zitbank geworden. Het heeft al overal in huis gestaan maar heeft nu al een tijd zijn plekje in de keuken gevonden. Onder de zitting is een opbergplaats gemaakt voor speelgoed. Daar kon je eerder over lezen. (klik voor blogpost)

De rugleuning die eerst bestond uit losse kussentjes voorzag ik nu van een mousse. Onlangs naaide ik er de overtrekken voor. Daarvoor gebruikte ik een laken met broderie, voor een appel en een ei gekocht in de kringwinkel. De mousse zelf komt dan weer van een oud slaapzeteltje dat we ontmantelden.

IMG_20160226_113527

En dan is er nog de decoratie. Een vintage sjaal kreeg bijvoorbeeld ooit een extra leven als canvas aan de muur (klik voor blogpost). Sommige spullen krijgen een likje verf, anderen mogen onaangeroerd het interieur in.

Een engeltje, spreuk, U.S. Mail peper- en zoutvat (dat niet als zodanig wordt gebruikt), vaas, beeldjes, cacaoblik van Suchard (bewaar ik ook echt mijn cacao in)

retro in huis

Of aan mijn lijf. Oh oh oh wat voor moois ik soms tegenkom in de kringwinkels! En dan zeker tijdens zo’n retrodag. Kleedjes, schoenen, handtassen,… En je bent helemaal mee met de mode van vandaag hé. Is deze handtas geen juweeltje. Dochter is hem al een paar keer komen lenen.

2015-07-14 16.03.11

Je kan natuurlijk ook één of andere verzameling beginnen, net als ik. Kom ik trouwens later op terug. Zoiets begint namelijk snel uit de hand te lopen.

Er staan, hangen en liggen veel meer vintage spullen hier in en om het huis waar ik nog niet eerder over schreef maar deze blogpost is al langer dan ik hem eigenlijk wilde. Mij kom je zaterdag in elk geval her en der in de kringwinkels tegen. Jep, op zoek naar wat “nieuw ouds”. Máár… het plan is dat ik voor elk nieuw aangekocht item wat anders uit het huis verkoop als we garageverkoop houden. Aan dit bericht komt dus vast en zeker nog een staartje.

Dit lees je misschien ook graag...

14 Reacties

 1. zegt:

  En heb je veel gevonden? Ik had al heel de dag iets anders te doen. Dat was wel goed voor mijn portefeuille 😉

  1. Nana zegt:

   Niet veel maar goed. Wat de portefeuille betreft, beter in de kringwinkel kopen dat in speciaalzaak. 😉

 2. zegt:

  Wat leuk een retrodag, dat doen we hier niet, volgens mij. Ik kwam vaak in de kringloop, maar op een gegeven moment slipt het huis dicht, dus nu kom ik er alleen nog om te brengen. Maar soms is de verleiding groot. Dat vaasje… daar zou ik waarschijnlijk voor zwichten 😉 Hoop dat je een mooie retrodag hebt gehad.

  1. Nana zegt:

   Inderdaad. Je moet keuzes maken. Je kan niet alles kopen wat je mooi vindt.

 3. Da’s een heel mooie verzameling!

 4. zegt:

  Ai, zulke retrodagen organiseren ze hier niet, maar aangestoken door jou prachtige (vermaakte) vondsten wip ik morgenmiddag toch even binnen bij de kringloopwinkel.

 5. Wat een leuk initiatief! Heb even op de website gekeken, ik wist niet dat kringlopen zo in was over de grens. Zoiets moesten ze in Nederland ook eens doen. En oh wat vind ik je Amerikaanse mailmannetje leuk!!

 6. zegt:

  Hele mooie aankopen, als ik naar een kringloopwinkel ga zie ik die leuke dingen nooit :-(.

 7. Homemade and more zegt:

  Wat een mooie, gepimpte kringloopaankopen. Je kan een cursus geven.
  Ik denk dat ik zaterdag in één van de kringloopwinkels in de buurt ook eens binnen spring.

  1. Nana zegt:

   Hahaha! Succes zaterdag!

 8. Kris zegt:

  Lap, die retrodag ga ik dus weer missen want ik heb voor zaterdag al iets anders gepland. Net zoals vorig jaar… wat ben ik toch een oen! Nana jij hebt gouden vingers! Wat voor prachtige “upcyclings” laat jij hier effe passeren… dat kinderbed! Meiske daar ben ik op slag verliefd op en dan nog meteen een handige opberger ook! Je mag trots zijn op je vondsten en creaties!

  1. Nana zegt:

   Dat is pech hebben.Ik hou me in hoor Kris want ik heb er de plaats niet voor. Mocht manlief meegaan in mijn passie dan stond onze garage vol met geupcyclede kringloopkoopjes. 😀

 9. Ruim dertig jaar geleden was ik helemaal verslingerd aan rommelmarkten. Volgens mij heb ik ze in heel Vlaanderen bezocht 🙂

  1. Nana zegt:

   Toch heerlijk!?

Reacties zijn gesloten.