Retrodag kringloopgeluk…

Ik had er écht zin in zaterdag maar wat een massa volk aan de ingang van de kringwinkel! Gelukkig was ik zo slim geweest om vooraf te prospecteren. Voor zover dat ging natuurlijk want bijna alles was toen nog afgedekt. Ik wist dus waar ik manlief als eerste naartoe moest sturen en waar ikzelf moest zijn. We namen elk een mandje en deden onze toer. Hij begon daar waar ik iets van Ricard had gespot, ik bij de poppen die – zo had ik vanuit de verte gezien – weleens Sarah Kay konden zijn. Het was zo ontzettend druk dat we besloten om ons even terug te trekken in de cafetaria en ons nadien te laten leiden door het toeval. Dat kwam net voor we gingen betalen. Ik nam me voor om toch nog even te gaan piepen bij het stuk winkel dat voorheen nog leek op een zee met wilde haaien. Het loonde want daar stonden ze beiden op mij te wachten, het poefje en de staande lamp.

retrodag oogst

De foto aan de ingang is genomen toen al meer dan de helft van de wachtenden de deur door was. Binnen leek het wel solden. Ik ga zelf zelden of nooit naar de solden, net om dat wat ik nu meemaakte te vermijden. Duwen, trekken, graaien, boze hé-dat-had-ik-eerst-gezien-blikken etc. Bij de kassa’s was de situatie navenant. Net een volksverhuis. Mensen, hun armen beladen met volle zakken en valiezen, duwden met huisraad en speelgoed gevulde karretjes en kinderwagens. Onwaarschijnlijk.

Onze oogst was soberder: een poefje (moet nog een hoes maken), 2 Sarah Kay poppen (de 2 rechtse poppen op de foto – vorige week vond ik tussen de gewone kinderboeken nog het Sarah Kay boek “Zomerpret”), een brocante staande lamp (ben er nog niet uit of ik ze zo laat of zal schilderen – de kap op de foto had ik al maar moet ik nog bekleden), een Ricard ijsblokjespotje (geen retro) en een lakentje met broderie (bestemming hiervoor zit al in mijn hoofd). Wordt vervolgd.

Wie ‘s ochtends niet de moeite nam om tegen openingstijd klaar te staan kwam van een kale reis thuis. Na mijn favoriete kringwinkel bezochten wij er nog 2 andere. In de ene vond ik een mooie fotokader, nog in de doos, van Rivièra Maison – niet retro maar ‘k was er megablij mee – in de andere gingen we met lege handen buiten.

Ben jij naar de retrodag geweest en heb je wat gescoord?

Deze ook lezen?

One thought on “Retrodag kringloopgeluk…

 1. Moon

  maart 20, 2016 at 8:48pm

  Dat ga je niet menen! Wat een drukte, lijkt wel of het gratis is. Dat zou mij niet lijken, als ik dan al naar de kringloop zou gaan, wil ik rustig rondsnuffelen. Maar ja, retro trekt velen blijkbaar. Mooie score hoor, we zien de creatief met kringloopjes wel voorbij komen. Fijne week!

  • Auteur

   Nana

   april 1, 2016 at 9:25am

   Wij waren ook verrast.

 2. Vlimbouter

  maart 18, 2016 at 5:50pm

  Ik hou niet zo van die massa-overrompel-toestanden. Maar dat mooi broderielakentje vind ik zeker de moeite waard!

  • Auteur

   Nana

   april 1, 2016 at 9:27am

   Wij ook niet. Het was de eerste keer dat we tegen openingstijd konden gaan. Doordat ik vooraf was gaan kijken konden we meteen gaan waar we moesten zijn en dan effe wachten tot de rust een beetje terug was.

 3. Catjana Michielsens

  maart 15, 2016 at 10:06am

  Ik ben rond 13h00 naar de kringloopwinkel geweest en heb er een prachtig naaimandje gevonden in een geweldig retrostofje, helemaal verliefd! 😀

 4. dingen die fijn zijn

  maart 15, 2016 at 9:46am

  Niets gescoord, Karel wel een retrokoersspel. Ik moest werken van 6-14 u dus veel te laat aan de kringwinkel 🙂

  • Auteur

   Nana

   maart 15, 2016 at 9:41am

   Wie zoekt die vindt. 😉 Ik vind de poef ook mooi zoals gij is maar zo past hij niet in mijn interieur.

 5. Sarah

  maart 15, 2016 at 6:51am

  Sinds vorig jaar heb ik geen zin meer om te gaan. Zooooooveel volk en geduw. Geef mij maar rommelmarkten. 🙂
  Leuke vondsten heb je wel!

 6. Els

  maart 14, 2016 at 9:03pm

  Toch wel wat gescoord :-). Ik ben nog nooit op zo’n dag geweest. Maar ik kan je je geluk voorstellen als je iets moois vind :-). Heb ik met opruiming :-).

 7. Homemade and more

  maart 14, 2016 at 8:46pm

  Naar 1 kringloopwinkel geweest, aan de kassa was het druk maar binnen viel het nogal mee. Mijn oogst was nog soberder : 1 lantaarn voor op het terras (met een deurtje en een kaars), ben er wel blij mee.
  Je hebt wel leuke dingen gevonden.

  • Auteur

   Nana

   maart 15, 2016 at 9:39am

   Als je met dat ene ding heel blij bent is de missie geslaagd hé Martine. 🙂

 8. Ageeth Mooij

  maart 14, 2016 at 8:06pm

  Retrodag, ik word al opgewonden van het woord alleen! Je buit bestaat uit pareltjes, heerlijk. Sarah Kay werpt mij terug in de tijd en ik vind de poef mooi (zonder hoes 😉
  Genieten dat je er oog voor hebt.

Reacties gesloten.