bloggen creatief Frankrijk kringwinkel enzo mijn huis mijn tuin verzamelen voor en na

Ricard, stand van zaken…

Een post over onze verzameling Ricard spullen, een gemiste kans op een bloggers-blind-date in de Provence en onze place de l’apéro.

De zomer is voorbij en, uit ervaring, daarbij meteen de kans om onze verzameling Ricard items dit jaar nog te vergroten. De meeste spullen komen van de rommelmarkt (veelal Frankrijk) en sporadisch van de kringwinkel. Dit jaar was uitzonderlijk goed. Op een rommelmarkt in de Bourgogne tikten we  tegen een prikje een paar super items op de kop maar ook in de Provence waren we geregeld heel blij met de buit.

Waar voorheen een klein kastje volstond, staat er nu in de keuken al een tijd een grotere – ondertussen weer bijna te kleine – kast die ik, ik geloof ongeveer een jaar geleden, in de kringwinkel van Roosendaal vond. Ze had een grenen kleur en kreeg bijgevolg eerst een laag Annie Sloan wit én een nieuw handvat. Voor en na…

ricard verzamelkast

2015-07-14 15.59.37

2015-07-14 15.59.43

2015-07-14 15.59.49

2015-07-14 15.59.58

2015-07-14 16.00.04

 

De allerlaatste items moeten nog een plaats krijgen in de kast. We kochten ze tijdens ons laatste verblijf in de Provence. Er was een grote rommelmarkt in Ventabren, een schattig dorpje in buurt van Aix en Provence, en daar trokken we dus naartoe in de hoop een goede slag te slaan.

ventabren rommelmarkt

De naam van het dorp kwam me bekend voor maar ik kon niet direct zeggen waarom. Dat bleek pas achteraf toen ik op Instagram las dat Mirjam, die in de Provence woont, er ook was geweest én er op zondag zelf met een kraampje gestaan had.  (Toen viel mijne frank! Ik volg haar blog en ze had vorig jaar een give away bij me gewonnen)

We waren haar zonder het te weten verschillende keren gepasseerd én hadden gegarandeerd ook bij haar kraampje gestaan. Wat een gemiste kans op een blind date tussen bloggers! Jammer dat we het van elkaar niet wisten. Zij zit bij Aix, wij bij Avignon. Niet meteen naast elkaar maar ook niet superver. Het kan er dus wel eens van komen dat we bij elkaar op de koffie gaan.

Enfin, dit was er onze buit…

2015-09-21 08.55.01

 

Maar dé aankoop van het jaar deden we in de Bourgogne. Zeker weten! Toen kwamen we geheel toevallig een rommelmarkt tegen in Épinal. Heel idyllisch gelegen naast een jachthaventje. En je weet wat ze zeggen… de onverwachte zijn de beste!

ricard vintage reclamebord rommelmarkt epinal

 

Het zeer betaalbare vintage metalen reclamebord maakt onze ‘place de l’apéro’ in de heraangelegde Frans geïnspireerde tuin helemaal af! Het dienblad op de tafel kochten we deze zomer op een rommelmarkt in Eyguières.

placedelapero ricard

20150826_175451

Tip:

Wie graag op zoek gaat naar een goede rommelmarkt kan ik http://brocabrac.fr aanraden. Op deze website kan je Vides Greniers en brocantemarkten vinden over heel Frankrijk. Elke markt krijgt ook een quotering met sterren. Daaraan kan je zien of het de moeite is om de verplaatsing te maken. Hou er rekening mee dat de Fransen broekschijters zijn als het regent. Zelfs een markt van 300 of meer kramen kan zo plotseling wel eens geannuleerd zijn als er de dag voordien regen voorspeld wordt. Altijd best vooraf checken bij de organisators als je een rommelmarkt wil bezoeken die een eindje rijden is.

Baai de weej: Je kan me terug ‘achter de schermen’ volgen. Sinds kort ben ik na een pauze van vele maanden namelijk weer beginnen posten op Instagram. Beetje bij beetje inventariseer ik ‘alles’ zodat ik makkelijker dingen terug kan vinden. En jij ook natuurlijk. Zo kan je nu al zoeken met de hashtag #tartelettemaisonenfrance, #tartelettemaisonricard, #tartelettemaisoninholland, #tartelettemaisonhuis.

Klik hier voor mijn eerdere posts over het onderwerp Ricard.

Dit lees je misschien ook graag...

5 Reacties

 1. Oh heerlijk toch om zo samen een hobby, verzameling te delen en op schattenjacht te gaan. Heerlijke marktjes het water loopt me al tussen de tanden. En oh wat leuk dat je ook op instagram zit, ik ook zeer recent voor mijn nieuwe blog 365 days of happy Tante Betsy dresses :). Op zoek naar foto’s met #tantebetsy. Ik ga je zoeken! Of wie weet heb je me eerder gevonden ;). Dikke knuffels!

 2. Grote verzameling! Goed geslaagd bij de markten. Jammer dat jullie elkaar gemist hebben.
  Dankjewel voor de tip!

  Groetjes, Evita

 3. Whow wat een verzameling… misschien moeten we gauw eens afspreken in de “opnieuw en co”…. wie weet vind je daar onverwacht een prachtstuk! 😉
  Zo jammer van die gemiste blind date… misschien volgend jaar he!

 4. Tof! En lekker 🙂

 5. Wat een gave en originele verzameling. Super leuk om te zien en gaaf dat je nog leuke items hebt kunnen scoren!

Reacties zijn gesloten.