creatief diy kleine kindjes worden groot kringwinkel enzo mijn huis mijn tuin voor en na

Budgetvriendelijk huisje, voor en na…

Hun huisje was klein. Héél klein. Gekocht toen onze oudste kleinzoon een peuter was. Hij is ondertussen 8,5 en er zijn nog 4 kindjes bijgekomen. Je snapt dus wel dat het niet meer voldeed. Ons oog viel op opa’s tuinhuis. Met de heraanleg van de tuin had hij immers geen massa’s tuingerief meer nodig wegens 100% onderhoudsvriendelijk.  Zou hij niet willen wisselen? Nope, dat wou hij niet. Wat moest hij nu met zo’n petieterig huisje waarvoor hij elke keer moest bukken om binnen te geraken. Waren wij getikt? Ze zouden er toch niet veel in spelen.

Getikt? Duh!? Met z’n 5 kookles geven aan de poppen, tekenles aan elkaar, een winkeltje en restaurant uitbaten en/of Bob de Bouwer zijn,… en dat allemaal op anderhalve vierkante meter!? Dat was pas getikt vonden oma en haar kroost. Er werd danig gediscussieerd en onderhandeld. Opa kreeg voor zijn materiaal een deel van de garage toegewezen. Het rollend materieel van de kindjes werd daarop verbannen naar het kleine huisje.

HUISJE VOOR…

DSCN0128tm

Het grote tuinhuis kreeg in plaats van een zwarte een mooie grijze jas, passend bij de rest van de (ondertussen veranderde en volledig nieuw aangelegde) tuin, en een ruim privéterras. Het stond daarop weken volgestouwd te wachten op een make-over. Een budgetvriendelijke make-over.

speelhuisje voor

Om de basiskleuren van de muren te bekomen werd een pot witte verf deels gemengd met een testerpotje blauw en deels met een restje bordeaux.  Het overschot van de witte verf werd gebruikt voor de houten vloer.  Aan de deur: een stoffen lintengordijn van Xenos. Het zwarte plafond werd langs de binnenzijde vakkundig gedicht/gepimpt met vier plastiek tafelkleedjes (à 1 euro) uit de Action. Meubeltjes, ooit gekocht in de kringloop, werden uit de garage gerecupereerd en kregen een toepasselijk uiterlijk met een likje verf of zelfklevende folie. Er was uiteraard ook plaats voor enkele snuisterijen en gebruiksvoorwerpen uit de kringwinkel, dat spreekt voor zich. Opmerkzame bloggers zullen misschien door henzelf gemaakte spulletjes ontdekken die ik ooit via snailmail kreeg. Net wat ik nog nodig had! Uiteindelijk werd het huisje volledig omgetoverd voor een kleine 20 euro.

Links ernaast werd ruimte gelaten voor een vierkantemetermoestuintje waar momenteel selder, veldsla, venkel en courgette weelderig groeit en zelfs al deels is opgegeten.

HUISJE NA…

2015-07-22 15.22.34tm

2015-07-27 09.21.46tm

2015-07-27 09.26-speelhuisje makeovertm

speelhuisje
2015-07-27 09.23.27tm

Dan kwam het moment van de opening. Sorry, de officiële opening. Met lint doorknippen, speech, champagne, hapjes en al.

receptie speelhuisje

Ondanks het slechte weer werd het een geslaagd feest inclusief verkleedpartij en ik genoot even erg als de kindjes.

Het huisje blijkt een schot in de juiste roos. Opa heeft dat nu ook ingezien en zit maar wat graag met zijn voeten onder hun tafel als er weer wat ‘gekookt’ wordt of laat zich gewillig naar het ziekenhuis achter in de tuin voeren als de dokter van wacht is . Eind goed, al goed en iedereen tevreden!

Dit lees je misschien ook graag...

11 Reacties

 1. Nana zegt:

  Bedankt voor de complimenten iedereen. 🙂

 2. Oh wat een heerlijk huisje heb je ervan gemaakt. Dat lijkt me heerlijk vertoeven daar! Ik herinner me nu opeens weer opa en oma hun stal, niet speciaal ingericht voor kids maar wij vonden het een paradijs, gebruikten spulletjes uit de kast om heerlijk in de tuin te spelen (we hadden er zelf geen, dat krijg je als je in een bovenhuis bent opgegroeid…maar we gingen wel vaak wandelen hoor ;)). Nog heel veel plezier gewenst in dit heerlijke huisje! Dikke knuffels!

 3. Oh wat een heerlijk huisje!

 4. Homemade and more zegt:

  Wat een mooi huisje is het geworden en zo leuk ingericht.
  Nog veel plezier in het speelhuisje met de kleinkindjes.

 5. Oh wat een gouden greep en zo leuk

 6. Knap!!! En tof!

 7. Man wat heb je dit prachtig gearrangeerd! Ik zou zo weer klein willen zijn om bij jullie te komen spelen… in ieder geval een prachtideetje voor ooit eens hier bij ons…want zonder klein(e)kinderen is het nu nog een beetje voorbarig. Zalig gezellig plekje!
  Gebruikte je voor binnen de Anniesloantoververf?

  1. Nana zegt:

   Nee hoor Kris, voor muren etc gebruik ik gewone verf. De kastjes enzo kregen wel een AS laag. 🙂

 8. Katrien zegt:

  Wat een geweldige metamorfose! ♥ Van oud donker schuurtje, sorry opa :-), naar fris en licht speelparadijs. Waar dierbare jeugdherinneringen gemaakt gaan worden. Snap heel goed dat oma hier met plezier energie in gestoken heeft, wat een ontzettend leuk project! Bedankt voor het inkijkje in jullie leven, met genoegen gelezen.

 9. Geweldig! Daar zou ik zelf ook heel blij mee zijn!

 10. Erg leuk huisje! Daar zullen ze wel heel veel plezier in beleven.

Reacties zijn gesloten.