A la maison creatief diy kleine kindjes worden groot kringwinkel enzo Tips voor en na

Creatief met kringloopgeluk, make-over meisjeskamer (1), relooker une chambre d’enfant sans se ruiner.

Een volledig nieuwe kamer voor de jongste kleindochter. De ouders vroegen als thema vooral low budget. Voor kleindochter zelf mocht het één of ander dier zijn. Het werd een konijn.

Low budget betekent in mijn geval veel kringwinkels aflopen om de juiste spullen te vinden. Met andere woorden: haar kamer kostte mij vooral tijd en die werd met liefde én gratis gespendeerd.

Maar hey, kringlopen is niet alleen goed voor de uitgaven maar ook voor de gezondheid, toch!?

Kringlopen is mijn favoriete sport.

Enfin, er volgden vele projectjes die ik in verschillende postjes zal belichten. Zo moest er muurdecoratie bedacht/gekocht worden, een bureautje geschilderd en gepimpt, een stoel gezocht, decoratiemateriaal gesprokkeld, gordijnen gepimpt, een nachtkastje gezocht en gepimpt,etc…

De ouders vroegen om een lichte en rustige kamer met niet te veel spullen erin. Kleindochter wilde vooral roze. Dat kwam voor haar nachttafeltje al dik in orde.

Les parents ont demandé une chambre lumineuse et calme, pas trop chargé. Ma petite-fille voulait qu’une chose: rose.

In de kringwinkel van Brecht vond ik een leuk vintage exemplaar met schattige pootjes. Kostprijs: 6 euro.

VOOR ~ AVANT

Het feit dat het kastje al wit geschilderd was bespaarde me een laag primer. De binnenkant schilderde ik in roze krijtverf (die had ik nog staan van een eerder project), de buitenkant kreeg na licht opschuren een laag witte zijdeglans acryllak (kleur 9010) van de Action.

TIJDENS

Ik besloot het deurtje (voorlopig toch) niet terug te hangen. De gaatjes werden daarom opgevuld met witte houtmastiek en overschilderd.

Binnenin wilde ik een grote afbeelding van een konijn. Daarvoor gebruikte ik een overschot roze vintage behangpapier waarmee ik eerder een ladenkastje pimpte. (Wie mijn Instagrampagina volgt zag die make-over begin dit jaar voorbijkomen in mijn IG story.)

Op internet zocht ik de gewenste afbeelding. Na het (gratis) downloaden knipte ik de vorm in spiegelbeeld uit het stuk behang en kleefde het met behangerslijm tegen de achterwand van het kastje.

TIJDENS

Ziezo, kastje klaar…

NAAPRÈS

KLIK HIER voor alle posts over de makeover van deze meisjeskamer.

Cliquer içi pour les posts de la chambre de ma petite fille.

Wil je op de hoogte blijven van ál mijn creatief met kringloopkoopjes projecten groot en klein, veranderingen in het interieur en/of nog zoveel meer? Wordt dan nu volger op mijn Instagram account!

Klik voor nog meer ideetjes met kringwinkelkoopjes .

Cliquer içi pour plus d’idées créatifs.

Dit lees je misschien ook graag...

2 Reacties

  1. zegt:

    Wat ontzettend leuk gedaan. Het resultaat is prachtig!

    1. Nana zegt:

      Dank je Alet! 😉

Reacties zijn gesloten.